ZOVITE BANDIĆA ili KAD JE DOMOLJUBLJE SAMO UKRAS

Na zgradi središnjice pulskog HDZ-a i Udruge hrvatskih domobrana umjesto stijega, visi pokidano ruglo! Prijeti im kazna od 50 do 300 njemačkih marakaNevjerojatno, ali istinito! Čitatelj nam je poslao fotografiju zgrade na Danteovom trgu u Puli u kojem su, među inima, smještene gradska podružnica državotvornog HDZ-a i Hrvatski domobran - Udruga ratnih veterana.

Doista nevjerojatno zvuči činjenica da je na pročelju zgrade istaknuta državna zastava koja izgleda kao da je sad stigla s nekog nogometnog stadiona u susjednoj državi koja nije previše naklonjena hrvatskom državnom znakovlju. Osim što djeluje nakaradno, treba dodatno istaknuti da se u konkretnom slučaju gore navedeni izlažu riziku jer je takvo što u ozbiljnom sukobu sa Zakonom o grbu, zastavi i himni Republike Hrvatske te zastavi i lenti predsjednika Republike Hrvatske. Tamo se, naime, u članku 5. navodi da je "zabranjeno isticanje na javnom mjestu dotrajale, neuredne, poderane ili na drugi način oštećenih grba ili zastave Republike Hrvatske." Zakonodavac je tu bio vrlo odriješit pa je kaznenim odredbama zaprijetio da će se novčanom kaznom u protuvrijednosti domaće valute od 50 do 300 DEM kazniti za prekršaj pravna osoba koja ističe takvu zastavu."

Ako već nemaju pričuvnih, mogli su za pomoć pitati prvog čovjeka Grada Zagreba Milana Bandića koji je u srpnju 2017. godine ušao u modernu hrvatsku povijest javnim natječajem kojim je nabavio ni manje ni više nego 29.352 zastave. (L. S.)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of