ČAKULE

NA KAFELU S VERUDEŠKIM CURAMA - EVELINOM, GIANNOM I LAUROM: Zajedno imaju 239 godina! Žive užurbano i uživaju u tome. Evo njihovih životnih priča

| Autor: Erika FILIPLIĆ

Bili smo jako složni, puno smo se više družili. I znali smo gdje se tko nalazi. Ma che telefoni. Mi al mio telefono ge go da el nome Štupidin, smije se Laura

Jedno jutro na kafelu s verudeškim curama. Cure? Pa zajedno imaju 239 godina! Ali to im ne smeta da budu vesele i nevjerojatno simpatične. Jedna drugoj upadaju u riječ, nadmeću se s prepričavanjem zgoda iz svojih života, nadopunjuju se… Opet su se sastale. Kava je uobičajena, ritualna, međusobno podijele što im se u međuvremenu, od zadnjeg kafela, dogodilo. Naravno, kao i uvijek, u početku su malo kritikale. Iako su u pristojnim, damskim godinama, žive užurbano. Brinu o unucima i praunucima.

Sretne su što se nalaze jer nekih od dragih ljudi, nažalost, više nema. Život daje, život uzima. Toga jutra, oko 9 sati, na kafelu su bile tri dame: Evelina, Gianna i Laura. U čakuli s njima saznajemo kakav je život bio prije kada su odrastale, te kako je to bilo živjeti u najpoznatijem kvartu u Puli , na Verudi.

Na more kraj Mornara

Kažu: "Veruda je bila kao selo, svi smo se poznavali."

S osmjehom na licu najviše čega su se prisjećale bile su ljetne avanture, izlasci i prve simpatije. Glavno kupalište i okupljalište njihove generacije, u ljetno doba, bilo je na stijenama nedaleko od kupališta Mornar. Stari naziv toga mjesta okupljanja je Al Rosso. Imale su razne anegdote kako su naučile plivati. Pa su ih podijelile.

"I bez šlaufa možeš naučiti plivati!, naglasila je Evelina. "Naučila sam plivat' tako što sam imitirala starije. Odjedanput sam se zatrčala za tetom na mol i samo se pustila, dok su drugi strepili da sam se utopila, rekla je Gianna.

Povezane vijesti

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU
Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater