GRADSKO VIJEĆE PULE

NA AKTUALNOM SATU O NEOSTVARENIM PROJEKTIMA, KONCESIJAMA I KRUPNOM OTPADU. Boris Miletić: Hidrobaza je plaža uređena javnim novcem i mora ostati javna

| Autor: Zvjezdan STRAHINJA


Ministar Banožić veli da ima informacije da možda postoje neki dublji razlozi zbog kojih Grad Pula koči investiciju na Hidrobazi vrijednu 30 milijuna eura, a to je priča oko koncesija na beach barove. Krije li se iza svega vaša želja da podobnima, ljudima u dubokoj sprezi s IDS-om, date u koncesiju beach barove?, pitao je Petar Ćurić (HDZ)

 

"Izjave ministra državne imovine Marija Banožića da Pula namjerno koči razvoj Muzila, Hidrobaze i Saccorgiane ne korespondiraju sa stvarnošću. Te su zone u pretežitom vlasništvu Republike Hrvatske, dakle 90 i više posto, i njima upravlja Ministarstvo državne imovine. Mi smo donijeli sve potrebne odluke, prostorno-planske akte, da bi se omogućilo korištenje zemljišta sada kada vojske više nema. No, prošlo je puno vremena, promijenile su se i vlade i ministri, ali malo se odmaknulo i napravilo da se te zone stave u funkciju. Čudi me da jedan ministar može izreći da Grad Pula ili gradonačelnik koči projekte, kada upravo on odlučuje o tome kad će koji natječaj biti raspisan", rekao je danas na aktualnom satu sjednice Gradskog vijeća Pule gradonačelnik Boris Miletić, odgovarajući na pitanje vijećnice Brune Jovanović (klub IDS-ISU-Zeleni) da komentira navode ministra Banožića ovog tjedna objavljene u Glasu Istre.

Krivotvorine o koncesijama

- Hidrobaza je plaža uređena javnim novcem i mora ostati javna, a ministar kaže da bez plaže investitoru ta investicija nije interesantna. Dvojim je li to jedini razlog jer se i hoteli na Verudeli obnavljaju bez da su tamošnje plaže u koncesiji. I Bi Village, prava greenfiled investicija, bio je realiziran bez da je plaža bila predmet prava građenja. Što je onda s Muzilom? Tamo nema prijepora. Što je sa Saccorgianom. Za njih se natječaji niti ne raspisuju, rekao je Miletić i pozvao ministra da dođe u Pulu.

Na istu temu nadovezao se i vijećnik HDZ-a Petar Ćurić.

- Ministar veli da ima informacije da možda postoje neki dublji razlozi zbog kojih Grad Pula koči ovu investiciju vrijednu 30 milijuna eura, a to je priča oko koncesija na beach barove. Krije li se iza svega vaša želja da podobnima, ljudima u dubokoj sprezi s IDS-om, date u koncesiju beach barove?, pitao je Ćurić.

- Sva koncesijska odobrenja su javna. Imamo plan gospodarenja pomorskim dobrom i ukoliko želite vidjeti koji su koncesionari, javite se u Upravni odjel. A te insinuacije… Pa vaša je Vlada od 19 ministara posmjenjivala njih 14 zbog imovine i imovinskih kartica, uzvratio je Miletić Ćuriću.

Odgovarajući na njegova druga pitanja vezana uz intervju s ministrom Božinovićem, ponovio je da je Ministarstvo nadležno za provođenje natječaja i da bi ono trebalo ukloniti primjedbe i raspisati nove natječaje. Gradonačelnik odbija tvrdnju da se Pula nije odazivala ministru, upravo suprotno, Miletić kaže da je do ministra teško doći. Kaže i da je predstavnik Grada sudjelovao na svakoj sjednici Povjerenstva, ali gradonačelnik ne jer nije ni član tog tijela.

- Ključ problema je što ova država loše gospodari svojom imovinom. Uvjeren sam da ministar niti ne zna o kojim područjima priča, rekao je Miletić i iznio da je kontradiktorno da se gradsku upravu proziva za plan o koncesijama, a sada ih se opet proziva da koče razvoj na pomorskom dobru.

Apropo koncesija na plažama, Dunja Račić iz kluba vladajućih tražila je da se objasni kakvi su se to natpisi s logom Grada Pule pojavili, na kojima piše da se pristup plažama naplaćuje 52 kune.

- U nedjelju, na dan izbora za mjesne odbore, građani su imali prilike od Stoje do Verudele vidjeti krivotvorinu, lažnu obavijest da su plaže dane u koncesiju. To nije istina! Neki pojedinci iz skupine služe se i tim sredstvima u pokušaju diskreditiranja rada gradske uprave. Puležani mogu biti na miru. Prijavili smo Općinskom državnom odvjetništvu i MUP-u s ciljem da se sankcioniraju osobe koje su to radile. Puležani su znali prepoznati provokaciju pa su nam i dali povjerenje na izborima za mjesne odbore, rekao je zamjenik gradonačelnika Robert Cvek.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU
Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of