PULA

Multinacionalna kompanija koja je u Puli lani otvorila više od 200 novih radnih mjesta: TRANSCOM PRKOSI KRIZNIM VREMENIMA

| Autor: Milan PAVLOVIĆ
Aleks Grbac i Valentina Slipčević

Aleks Grbac i Valentina Slipčević


Transcom je multinacionalna kompanija u švedskom vlasništvu koja je globalno prisutna u tridesetak zemalja s više od 29 tisuća zaposlenika.

U Istri i Hrvatskoj, Transcom je već prepoznatljiv brend jer na ovom području uspješno posluje već punih 11 godina, a centri se   nalaze u Puli, Zagrebu i Osijeku i u ta tri hrvatska grada zapošljava više od 1.500 ljudi. 

Rast i razvoj 

-Činjenica je da je globalna ekonomija u prošloj godini prošla kroz izuzetno teško razdoblje, no ponosni smo da je u Transcomu, usprkos tome, nastavljen rast i razvoj. Samo u Puli lani smo otvorili više od 200 novih radnih mjesta gdje klijenti prepoznaju kvalitetu rada. Dobili smo priliku raditi i s novim klijentima iz sofisticiranijih industrija kao što su bankarski i osiguravajući sektor, iako smo do sada bili prepoznatljiviji po pružanju usluga telekomunikacijskim kompanijama, kazala nam je Nina Stepčić, HR managerica pulskog Transcoma i dodala da je dovođenjem novih klijenata u planu definitivno i daljnji rast u Puli. 

Smart working 

-Premda je uvriježeno mišljenje da smo mi isključivo "call centar", prava istina je da je Transcom centar poslovnih usluga gdje zaposlenici, korištenjem modernih tehnologija, obavljaju čitav niz administrativnih poslova i poslova podrške. Upravo zbog mogućnosti koje nam ta tehnologija pruža, ponosni smo što smo razvili model "smart workinga" koji za nas predstavlja veliki iskorak u budućnost.

Osiguravamo support - svu potrebnu opremu, uključujući pristup internetu, te snosimo dio troškova koji u domaćinstvu mogu nastati u uvjetima rada iz kućnih ureda, kaže Stepčić.

Aleks Grbac,Transcomov operater s desetogodišnjim iskustvom radio je do sada na nekoliko projekata. Rad od kuće ističe kao izuzetno pozitivno iskustvo u kojem djelatnici imaju osiguranu svu potrebnu podršku, uz mogućnost bolje organizacije svog vremena.

-Chat, stalni kontakt s team liderima i kontakt s drugim zaposlenicima, sve u svakom trenutku štima. Kad god bi nekome trebala pomoć, dovoljno bi bilo ukucati svoje pitanje i odmah na njega stiže odgovor. Sve u svemu, izuzetno pozitivno iskustvo rada, kaže Grbac. 

Nova zapošljavanja 

Zahvaljujući stalnom rastu i razvoju, u Transcomu su kontinuirano usmjereni na zapošljavanje novih zaposlenika i trenutno imaju otvorene natječaje za više pozicija: od specijalista korisničke podrške do voditeljskih pozicija.

Transcom u Puli pripada talijanskom klasteru, a kako se uglavnom radi s klijentima s talijanskog govornog područja, od kandidata za posao uglavnom se traži prilično dobro poznavanje talijanskog jezika. Unutar tvrtke imaju I trenere i edukatore koji zaposlenike kontinuirano obučavaju tehničkoj strani posla i rade na poboljšanju kvalitete. Izdvajaju se činjenicom da zapošljavaju sve dobne skupine na što su, kaže Nina Stepčić, vrlo ponosni.

-Dobro surađujemo sa školama i fakultetima, ali istovremeno zapošljavamo i umirovljenike te smo fleksibilni po pitanju radnog vremena i dajemo mogućnost rada u nepunom radnom vremenu. Jedna od velikih prednosti je i mogućnost napredovanja unutar tvrtke pa je tako gotovo čitava management struktura u Puli proizašla iz redova zaposlenika. 

Napredovanje zaposlenika 

Valentina Slipčević svoj poslovni put u Transcomu započela je 2011. godine s prve stepenice operatera, no već nakon kratkog vremena prepoznati su njezin trud i želja te je krenuo napredak. Prvo je to bilo vođenje obuke novih djelatnika, a zatim i mjesto voditeljice tima. Nakon što je i na tom mjestu pokazala kako uspješno pospješiti motivaciju djelatnika i ostvarivanje zacrtanih timskih ciljeva, uz nekoliko stručnih edukacija, unaprijeđena je na mjesto bussines managerice zadužene za koordinaciju i praćenje rada team lidera.

-Za nama je izazovno razdoblje koje nam je donijelo puno poslovnih uspjeha, a našim zaposlenicima i klijentima dokazalo da je Transcom stabilna tvrtka. U trenutku kad su mnogi gasili radna mjesta, mi smo zasukali rukave, organizirali poslovanje i osigurali kontinuitet rada svih naših radnika, ponosna je Slipčević. 

Više o kompaniji možete saznati na stranici Transcoma

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter


Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of