AKTUALNI SAT

MULJ S PROČISTAČA OTPADNIH VODA SELI S KAŠTIJUNA? Miletić se na sjednicu javio videolinkom: RAZMIŠLJA SE O TRAŽENJU ALTERNATIVNE LOKACIJE

| Autor: Milan PAVLOVIĆ
Sjednica pulskog Gradskog vijeća održana je u Circolu (Snimio Duško Marušić - Čiči)

Sjednica pulskog Gradskog vijeća održana je u Circolu (Snimio Duško Marušić - Čiči)


I današnja sjednica Gradskog vijeća Pula, koja je radi mjera zaštite od COVID-a umjesto u gradskoj vijećnici održana u velikoj dvorani Circola, imala je za uvod nadmudrivanje između predsjednika Tiziana Sošića i vijećnika iz redova oporbenog SDP-a.

Naime kod određivanja redoslijeda postavljanja vijećničkih pitanja u prvoj točki dnevnog reda predsjednik Vijeća dao je prednost onim vijećnicima koji to nisu stigli učiniti na prošloj sjednici, a kako se radi redom o vijećnicima iz koalicije IDS-ISU-Zeleni to očekivano nije dobro "sjelo" SDP-ovcima.

Set pitanja pozicije otvorio je Massimo Brajuha koji je gradonačelnika Miletića pitao kako se na području Pule rješava pitanje zbrinjavanja mulja s uređaja za pročišćavanje otpadnih voda i da li se možda za to razmatra i neka druga lokacija osim postojeće. Miletić, koji kako je podsjetio vijećnik Zimolo, nikad nije izostao sa sjednice Vijeća, ovaj joj je put, zbog mjere samoizolacije, prisustvovao putem videolinka.

Odgovarajući na pitanje kazao je da se o toj temi razgovaralo na zadnjoj koordinaciji istarskih gradonačelnika sa županom Radinom, te da je tom prilikom pokrenuta inicijativa da se izvidi mogućnost prostornog rješavanja zbrinjavanja mulja ne samo s područja grada Pule, već i općine Medulin.

- Znate vrlo dobro da je općina Medulin u svim svojim studijama navela upravo lokaciju Kaštijuna kao mjesto gdje će oni zbrinjavati svoj mulj, dakle općina Medulin na području grada Pule. Ali isto tako uvažavajući činjenicu da je sadašnji Centar za gospodarenje otpadom to područje ipak zauzeo razmišljali smo o mogućnosti iznalaženja alternativne lokacije koja ne bi bila tako blizu naselju, a na kojoj bi mogli zbrinjavati mulj s pročistača otpadnih voda koji ćemo u Puli izgraditi u naredne četiri godine, kazao je Miletić.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I ONLINE IZDANJU OD ČETVRTKA

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of