MJESNI IZBORI

Može li centar Pule umjesto 2, živjeti 12 mjeseci? GRUPA STANOVNIKA STAROG GRADA UVJERENA JE DA MOŽE

| Autor: Borka PETROVIĆ

Nezavisna lista "ZA Stari grad", pod brojem 3, koja već osam godina aktivno djeluje u ovom Mjesnom odboru, u nedjelju ponovno izlazi na izbore. Uz nositelja liste Kristijana Biterija na njoj su i Filip Zoričić, Mirzo Čolić, Teodora Grubešić, Andrea Đuraki, Elizabeta Pavlović, Dean Manojlovski, Davor Jodanović i Enver Šeperović.

- Bili smo najaktivniji i gotovo u svakodnevnoj komunikaciji s građanima našeg starog grada, četiri godine s njima razgovarali o problemima koji ih muče, šetali po lokacijama, fotografirali, analizirali i upućivali primjedbe i prijedloge gradskoj upravi te organizirali razne akcije, posebno humanitarne, sportske i kulturne u suradnji s mnogim institucijama našega grada, nabraja nam Biteri, dodajući da je njihova lista zapravo prikaz Pule u malom.

- Multikultura, različitost i aktivizam naš su moto kojim želimo da naše ulice izgledaju bolje, življe, da budemo grad. Vjerujem da se drugi neće uvrijediti, ali naš mjesni odbor je žila kucavica Pule. U grad gosti dolaze baš zbog onoga čime se u ovom Mjesnom odboru bavimo: uređenim povijesnim lokalitetima, kulturnim turizmom i očuvanjem baštine, napominje Biteri, dodajući da njihova lista ne želi da grad postane velika spavaonica i zato svojim aktivnostima i prijedlozima žele raditi na tome da centar grada živi 12 mjeseci u godini, a ne samo dva ljetna mjeseca.

- Ponosni smo što smo na sva pitanja sugrađana odgovarali i za njih se borili predlažući konkretna rješenja, od parkinga, kontejnera, osvjetljenja do događaja, odlično surađivali sa svim ostalim vijećnicima našeg mjesnog odbora i gradskom upravom, navodi nam nositelj liste, dodajući da će se kao lista "ZA Stari Grad" zalagati za rješavanje problema parkinga, rasvjete te odlaganja smeća i otpada. Predlagat će i uređenje ulica i parkova - Kandlerove, Vicolo della Bissa, Sergijevaca, Giardina te parkova Grada Graza i Kralja Petra Krešimira.

- Mi smo lista koja želi povratak života u centar grada, centar grada kao kulturno i turističko središte zbivanja. Pokazali smo primjerom da se u mjesnim odborima i na ovim izborima ne želimo baviti ideologijom, jer ona neće spasiti grad, neće urediti ulice i neće donijeti rješenja. Mi smo skupina nezavisnih ljudi koja promišlja o svom gradu, svojim susjedima, ali i svojoj budućnosti u ljepšem i boljem gradu, navodi Biteri.

Poziva svoje susjede da izađu na izbore i zaokruže broj 3. Jer, naglašava, vijećnici mjesnih odbora ne mogu graditi, ali zato mogu predlagati, boriti se i tražiti, a da bi u tome uspjeli, treba im potpora sugrađana.

- Izađite u nedjelju 16. veljače na izbore i podržite one koji stvarno vole i žive u gradu i za grad, koji brinu odvozi li se smeće na vrijeme, je li pokošeno gdje treba biti i svijetli li gdje treba svijetliti. Sve ostalo je samo politika, zaključuje Biteri, dajući obećanje da će redovno održavati sastanke sa stanovnicima starog grada, izvještavati ih o radu odbora i slušati njihove probleme.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum