U jedinstvenom ambijentu

MMA Pula bi ovog ljeta trebala biti domaćin još jednom sportskom spektaklu. FNC STIŽE 3. RUJNA U ARENU?

Iz Grada Pule su dali puni suport manifestaciji iza koje stoje američki ulagači spremni uložiti velike novce u organizaciju kako bi amfiteatar tog dana izgledao spektakularno te je za očekivati da bismo uskoro trebali dobiti i službenu potvrdu ovog događaja

| Autor: Ivica CEROVAC
SPEKTAKL U PULI - Zelg Galešić i Daniel Bažant

SPEKTAKL U PULI - Zelg Galešić i Daniel Bažant


U srijedu su Pulu pohodili prvi čovjek Fight Nation Championshipa Dražen Forgač i Matej Filipčić, direktor marketinga te borilačke promocije. Razlog je bio razgovor s gradskim čelnicima na koji su se uputili u društvu Zelga Galešića, trenera pulskog Trojana, a povod je bio želja organizatora borilačkih eventa koji ruše sve rekorde gledanosti u regiji, da nešto slično upriliče i u pulskoj Areni.

Utanačen je i datum, 3. rujna, a s obzirom da su iz Grada Pule dali puni suport manifestaciji iza koje stoje američki ulagači spremni uložiti velike novce u organizaciju kako bi amfiteatar tog dana izgledao spektakularno, za očekivati je da bismo uskoro trebali dobiti i službenu potvrdu ovog događaja.

Sa sportske strane bio bi to definitivno pun pogodak, jer smo se kroz nekoliko izdanja "Gladijator Fight Nighta" u Puli i Medulinu mogli uvjeriti koliko slobodna borba u ovim krajevima ima svojih poklonika, a s FNC-om kao potporom, sve bi se to skupa podiglo na još jednu višu razinu.

U jedinstvenom ambijentu drevne Arene nastupili bi kvalitetni borci, a dodatni mamac posjetiteljima bio bi Daniel Bažant. Član pulskog Trojana bi upravo u Puli trebao imati prvu obranu pojasa FNC prvaka perolake kategorije, kojeg je osvojio prije dva mjeseca u Zaboku svladavši Brazilca Ronyja Mariana Bezerru.

- Ukoliko FNC dođe u Arenu, Bažant će sigurno nastupiti, a protivnik će mu biti jedno poznato lice iz borilačkog sporta. Ne bih izlazio s imenom jer još nije potpisan ugovor i zasad je sve samo usmeno dogovoreno, jedino što mogu otkriti je da se radi o bivšem UFC borcu, rekao je Zelg Galešić, otkrivši i da Bažant neće biti jedini "trojanac" u pulskom fight cardu.

- Društvo će mu praviti Andi Vrtačić, a svi mi koji volimo ovaj sport nadamo se da bi nasuprot njega trebao stajati Đani Barbir. Zbog Andijevih zdravstvenih problema, njih dvojica nisu uspjeli odraditi finale prve sezone Armagedona te srednja kategorija nije dobila pobjednika. Čim je okončao svoju povratničku borbu u Medulinu, Vrtačić je odmah prozvao Barbira i pulska publika se nada kako će biti u prilici vidjeti taj meč.

Na FNC 5 u Zaboku nastupio je još jedan "trojanac", Ivan Vitasović koji je u teškaškom obračunu svladao Finca Jussija Halonena. Uvjerljivi nastup donio mu je priliku da "napadne" pojas teške kategorije 17. lipnja u Karlovcu na FNC 6, gdje će mu protivnik biti Britanac Oliver Thompson.

- U normalnoj situaciji i Vitasović bi sigurno nastupio u Puli, dok nam je ovako u fokusu ipak borba s Thompsonom, a onda ćemo ovisno o njenom ishodu, gledati što i kako dalje. Nije isključeno da ga vidimo u Areni, ali isto tako i da Vitasoviću, ako uzme pojas u još jednoj dominantnoj predstavi, stigne poziv i od neke jače organizacije, pa možda i od samog UFC-a, istaknuo je Galešić.

- Puno će ovisiti o Karlovcu, gdje bi trebao nastupiti i Vrtačić. Volio bih ga tamo vidjeti u kavezu te tako još malo "zapaliti" atmosferu pred Pulu, okvirno je sve dogovoreno i treba mu se još samo pronaći pravi protivnik.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum