ljuti su

MLADI ŠTINJANCI SE BUNE: Ulažu se milijuni u uređenje plaže na Hidrobazi, a mi nemamo gdje zaigrati košarku

| Autor: Borka PETRIOVIĆ
Snimio Danilo MEMEDOVIĆ

Snimio Danilo MEMEDOVIĆ


Emanuel Majetić i Petar Jakšić kažu da godinama traže, preko Mjesnog odbora, ali i gradskih vijećnika, da se u Štinjanu napravi sportsko igralište s dva normalna koša, a možda i dva gola da bi se nogomet mogao i rekreativno igrati. Prije godinu i pol otkrili su da već postoji gradski projekt za sportske terene kraj nogometnog igrališta, no oduševljenje je splasnulo kada su shvatili da ništa od toga i da se sav novac usmjerava na uređenje Hidrobaze

Mladi Štinjanci reagirali su na našu objavu da se na Hidrobazi u sklopu novih radova uređuje i košarkaško igralište. Ovo što se trenutno može vidjeti, vele, uopće nema veze s igralištem.

- Ne znamo na što misle kada kažu "košarkaško igralište jedan na jedan" jer tako nešto ovdje uopće ne postoji, veli nam Emanuel Majetić, napominjući da se dobro zna što košarkaško igralište mora imati, od određenih dimenzija, preko posebne podloge do mreže oko terena. 

Svi drugi imaju

Petar Jakšić kaže da ih ljuti kada se gradski oci razmeću milijunima koji su uloženi u uređenje plaže, a oni i dalje nemaju ni jedan jedini sportski teren pa da bi zaigrali košarku moraju do Fažane, Peroja, Pješčane Uvale ili drugih kvartova u Puli koji su svi dobili svoja multifunkcionalna sportska igrališta.

Pričaju nam da godinama traže, preko Mjesnog odbora, ali i gradskih vijećnika, da se u Štinjanu napravi sportsko igralište s dva normalna koša, a možda i dva gola da bi se nogomet mogao i rekreativno igrati. Vele nam da su prije godinu i pol otkrili da već postoji gradski projekt da se tako nešto napravi i to pored sadašnjeg nogometnog terena, no oduševljenje je splasnulo kada su shvatili da se ništa ne događa i da se sav novac usmjerava upravo na uređenje Hidrobaze.

- Budimo realni, ovaj se dio uređuje za turiste, a ne za nas. No, na kraju krajeva, bilo bi dobro i to kada bi se doista uredilo kako spada i kada bismo napokon dobili dva normalna koša na kojima možemo zaigrati košarku, kažu nam ovi mladići. Dodaju da su se nekada koševi nalazili unutar kampa Brioni (nekadašnje Puntižele), ali i tu su izgleda smetali pa su obruči, prije festivala, maknuti i više nikada nisu vraćeni. 

Promocija sporta

- Idealna lokacija za sportsko igralište bila bi zapravo kod nogometnog terena, dolazili bi tu ne samo mještani, već i turisti, napominju naši sugovornici, dodajući da se Grad Pula voli propagirati kao grad prijatelj djece i sporta, ali je to u slučaju Štinjana izostalo. Stoga poručuju da bi se, prije milijunskih ulaganja u projekte u korist turizma, Grad mogao smilovati i njima te izbetonirati jednu jedinu ploču za igru. Sigurni su, vele, da bi se velik broj mladih uz sportske terene okrenuo sportu, a ne samo partijanjima po festivalima, koji su godinama okruživali mjesto, donoseći i veliku dobit čitavom ovom području pa se mladi pitaju gdje je nestao sav taj novac. Igralište bi, napominju, generiralo i druge aktivnosti, od udruga, turnira do fešta, pa čak i škole košarke, a dobro bi došlo svim generacijama Štinjanaca kao mjesto okupljanja.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini