Novo poglavlje

Mesnica Sergio na novoj adresi, u Šijani

| Autor: Milan PAVLOVIĆ

Put je bio trnovit i na početku je bilo jako teško, ali uz pomoć obitelji i dobrih prijatelja uspjeli smo u ovom poslu doći do jednog, rekao bih, ipak u Puli prilično prepoznatljivog brenda, kaže Sergio Puja

Bez obzira radi li se o odrescima, ražnjićima, mljevenom mesu ili mesnim prerađevinama, prva nam je pomisao da bude friško i kontroliranog porijekla. Za to potreban nam je mesar od povjerenja, a upravo to je temelj na kojem svoje poslovanje već više od 26 godina gradi Puljanin Sergio Puja. Od jučer Mesnica Sergio ima novu adresu. Nakon dugih godina na Vidikovcu, otvorili su vrata novog prostora u Šijani, u novoj zgradi, na adresi Bože Gumpca 53.

Hrabra odluka s obzirom na to da su se za investiciju i okretanje nove stranice u poslovanju Sergio i njegov sin Luka odlučili u izazovnim vremenima kad brojni drugi privatni biznisi zbog krize zatvaraju svoja vrata. No, izazovi su uvijek i šansa, kaže ovaj poznati pulski mesar, podsjećajući da ništa bolje vrijeme nije bilo ni 1994. godine kad je odlučio pokrenuti posao, pa se vremenom to pokazalo ispravnom odlukom.

- Put je bio trnovit i na početku je bilo jako teško, ali uz pomoć svoje obitelji i nekih dobrih i dragih prijatelja uspjeli smo u ovom poslu doći do jednog, rekao bih, ipak u Puli prilično prepoznatljivog brenda. Nova lokacija donosi nove izazove, ali na nju isto tako prenosimo iskustvo i tradiciju građenu svih ovih godina, kaže Sergio.

Korona je pokvarila planove o svečanijem otvaranju novog poslovnog prostora, međutim sve prijatelje i kupce koji su jučer navratili u mesnicu dočekali su s pršutom, kulenom i sirom, kolačićima i pićem. Prostor je osmislio i dizajnirao Sergiov sin Simon i njegov obrt Ille Concept, dok su za meso i ostale izložene proizvode zaduženi Sergio i mlađi sin Luka koji je krenuo u mesarstvo očevim stopama te polako preuzima vođenje tog posla.

Kratko ćaskanje s posjetiteljima, a nakon toga obojica su se morala vratiti kupcima i pripremi mesa. Sve mora biti spremno jer približava se vikend, a nakon dva mjeseca boravka u zatvorenom, baš smo se svi uželjeli izlaska u prirodu i roštiljanja.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum