atraktivan projekt

Mario Jašarević i Ivica Salvador na Sisplacu planiraju izgraditi četiri nove zgrade

Pored kultnog Sendvič kluba ubrzo će niknuti četiri zgrade: dvije građevinskog poduzetnika iz Medulina Marija Jašarevića i dvije Ivice Salvadora, vlasnika pulskog Stanoinvesta, potvrdio nam je Jašarević koji će sve zahtjev za izdavanje građevinske dozvole podnijeti ubrzo, vjerojatno već sljedeći tjedan

| Autor: Marcello ROSANDA
Vizualizacija budućih stambenih zgrada

Vizualizacija budućih stambenih zgrada


Iako iz Grada Pule kažu da trenutno nije zaprimljen zahtjev ili inicijativa za izmjenu važećih planskih pokazatelja kao ni za izdavanje dozvole za gradnju, neslužbeno saznajemo da će na dijelu pulskog Sisplaca pored kultnog Sendvič Kluba ubrzo niknuti četiri zgrade - dvije građevinskog poduzetnika iz Medulina Marija Jašarevića i dvije Ivice Salvadora, vlasnika pulskog Stanoinvesta.

SisplacBit će to četiri istovjetna zdanja okružena zelenilom

Tu nam je informaciju potvrdio i jedan od investitora Jašarević. Sve će potrebne dozvole, kao i zahtjev za izdavanje građevinske dozvole, podnijeti ubrzo, vjerojatno već sljedeći tjedan, otkriva nam. Jedna od njegovih zgrada imat će 21 stan, dok će ih druga imati 33. Obratili smo se i Gradu da nam pojasne način uporabe i namjenu tih čestica, konkretno što se tamo smije graditi.

Katastarske čestice 5165/4 i 5166/2 se, sukladno važećem Generalnom urbanističkom planu Grada Pule (GUP), kontinuirano od njegovog donošenja 2008. godine, nalaze unutar namjene stanovanje (S). Pritom je shodno napomenuti da je za navedenu lokaciju i prethodnim "starim" GUP-om bila utvrđena namjena stanovanja, kažu iz Grada.

SisplacGradit će se uz Ulicu Veruda

"Površine te namjene namijenjene su gradnji stambenih građevina u koje se svrstavaju sve građevine namijenjene stanovanju prema posebnim propisima. Pored njih, u građevinama postoji mogućnost gradnje prostorija gospodarske te javne i društvene namjene u skladu s uvjetima utvrđenim odredbama za provedbu GUP-a, tako da građevinska bruto površina takve namjene ne prelazi 30 posto ukupne građevinske bruto površine izgrađene građevine, uz obvezne uvjete nadležnih tijela", kažu iz Komunalne palače.

U pogledu načina gradnje, na navedenoj lokaciji moguća je gradnja slobodnostojećih građevina srednje velikih gabarita (urbane morfologije i tipologije E) s minimalno četiri funkcionalne jedinice.

SisplacOvdje uskoro kreće kopanje temelja (snimio Milivoj MIJOŠEK)

Odredbama za provedbu GUP-a za ovu je zonu utvrđena maksimalna površina izgrađenosti 600 kvadrata, maksimalni koeficijent izgrađenosti 0,5 (maksimalno 50 posto površine građevne čestice), najviša visina do vijenca 15 metara te maksimalno pet nadzemnih etaža, zaključuju iz Grada Pule.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater