NAJNOVIJEJUBILARNA AKCIJA "SIGURNO U ŠKOLU S HAK-OM"

Mališani učili kako sigurno prijeći pješački prijelaz

(M. MIJOŠEK)

Auto klub "Pula-Rovinj" u suradnji s HAK-om Zagreb i Postajom prometne policije Pula, organizirao je na Portarati tradicionalnu prometno-preventivnu akciju "Sigurno u školu s HAK-om" za prve razrede osnovnih škola i najstariju vrtićku skupinu.

Kako nam je kazao tajnik AK Pula-Rovinj Marčelo Mohorović, riječ je o 50-toj, jubilarnoj akciji kojoj je cilj senzibilizirati vozače da budu pažljiviji u prometu, a posebice pažljivi prema najmlađim sudionicima prometa koji, početkom školske godine, prvi puta sami odlaze u školu te se susreću s prometom i prometnim pravilima.

- Mališani su, uz pomoć, policijskih službenika uvježbavali kako sigurno proći pješački prijelaz i na što sve trebaju paziti da bi im put od kuće do škole i natrag prošao što sigurnije, kazao je Mohorović i dodao da su prvašićima podijeljene brošure i prsluci da budu vidljiviji na cesti, a vrtićarcima bojanke i bojice, kako bi i oni učili o prometu.

Inače, cijelu su akciju popratili i članovi Moto kluba "Pratnja", a mališanima su među najzanimljivijim stvarima bili, a što drugo, nego - motori! (B. P.)


Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike

Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater
Webcams provided by webcams.travel add a webcam