NEMA NOVCA

Mali park kod Karoline bio je omiljen kutak s prekrasnim pogledom na more i Arenu. Već drugo ljeto NEMA NITI JEDNE JEDINE KLUPE

Sada su u njemu turisti, a građani Pule nemaju mogućnosti zadržavati se jer u parku nema baš ničega, piše nam Tatjana iz Pule

| Autor: Duška PALIBRK
Uređenje u veljači prošle godine prekinula korona - Park Nimfej (Arhiva Glasa Istre)

Uređenje u veljači prošle godine prekinula korona - Park Nimfej (Arhiva Glasa Istre)


"Mali park kod parkirališta Karolina, koji je trebao biti uređen do sezone, nažalost, sada u srcu sezone nema niti jedne klupe. Prije uređenja ih je bilo nekoliko i zbog nesnosnih vrućina tijekom dana bio je omiljen kutak s prekrasnim pogledom na more i Arenu. Sada su u njemu turisti, a građani Pule nemaju mogućnosti zadržavati se jer u parku nema baš ničega", piše nam Tatjana iz Pule i pita kada se ovdje mogu očekivati klupice i koš za smeće uz njih.

Čak 350 tisuća kuna

Ta pitanja smo i mi već nekoliko puta upućivali gradskoj upravi, nakon što su u veljači prošle godine pompozno najavili, a onda naglo, s pojavom koronavirusa, zaustavili projekt uređenja Parka Nimfej, kako se zapravo naziva ovaj parkić kod Karoline. Iz Gradske palače ponovno su nam proslijedili gotovo identičan odgovor kao nekoliko puta do sada.

- Za istaknuti je da će se u narednom periodu, sukladno mogućnostima, nastaviti s uređivanjem parkovne površine na kojoj su radovi bili započeli, ali su okolnosti uzrokovane koronavirusom utjecale na nastavak istih, kao i pojedinih drugih započetih i planiranih aktivnosti. U ovom trenutku ne bi prejudicirali konkretne datume, međutim javnost će biti pravovremeno obaviještena o nastavku izvođenja svih preostalih aktivnosti predviđenih projektom, a koje uključuju postavu klupa i ostale urbane opreme u Parku Nimfej čime će predmetna parkovna površina, smještana unutar zone zaštićene kulturno-povijesne cjeline grada upisane u Registar kulturnih dobara Republike Hrvatske, dobiti novu vizuru i doprinijeti boljoj artikulaciji u prostoru, stoji u odgovoru iz Grada.

U veljači prošle godine, podsjetimo, kada je počela obnova ovog parkića na Rivi, samo u hortikulturno uređenje najavljeno je ulaganje od čitavih 350 tisuća kuna. Stari grmovi trebali su biti zamijenjeni nekim nižim vrstama, uz mediteranske trajnice u središnjoj "zelenoj elipsi", novi travnjak, izmještenu šljunčanu stazu pa čak i dva ulaza u park.

Samo reflektori

Od urbane opreme trebale su stići nove klupe, koševi za otpatke s pepeljarom i reflektori ugrađeni u tlo. Potonji su postavljeni. Ostalo se još čeka. Planirani rokovi prekoračeni su za više od godinu dana. Korona je pomrsila račune, doba je štednje i novih prioriteta, sve je to razumljivo, ali građani ipak očekuju nekakav konkretniji odgovor i plan godinu i više dana nakon zaustavljanja projekta.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater