STANARI U CENTRU NA MUKAMA

MAJSTORI IZ BUZETA IMAJU RECEPT: Grad bi grafiterima mogao dati da oslikavaju neke stare fasade

Svaki dan nam šaraju po zgradi. Stalno plaćamo čišćenje i ne znam dokad tako. Ni ovaj pokušaj, vjerujem, neće biti dugovječniji. Dođite sutra vidjeti, nema tu pomoći, kaže vlasnik kuće

| Autor: Duška PALIBRK
Trebat će dva sloja fasadne boje, ali natpis na kamenu je tvrdokoran (Snimila Duška Palibrk)

Trebat će dva sloja fasadne boje, ali natpis na kamenu je tvrdokoran (Snimila Duška Palibrk)


"Vjerojatno bi pomoglo da Grad oboji neke stare fasade i dade ih umjetnicima grafiterima da ih oslikavaju. Svi vide njihova djela, oni se potpišu na to i to bi mogla biti odlična priča za grad. I među autorima ovakvih natpisa ima talentiranih grafitera, jer su ovo radili na brzaka, netko ih gleda, zvat će policiju i ne mogu se dva-tri sata posvetiti izradi neke lijepe slike.

Ovako naprave što naprave. To su ljudi koji imaju smisla za te stvari, vidi se po fontovima koje koriste i trebalo bi ih potaknuti na rad, do neke granice", kažu nam pituri koje smo zatekli u Ulici Sergijevaca kako boje jednu među gotovo svim išaranim fasadama u centru Pule.

Došli su čak iz Buzeta. U Puli nema takvih firmi, pitamo. "Ima, ima, ali naša firma ima ugovor sa zakupcem ovog poslovnog prostora, održavamo sve njihove objekte u Istri", kažu.

Koriste običnu fasadnu boju, morat će je dvaput nanijeti, ali će im - već vrte glavom - problema zadati natpis na kamenoj podlozi. Pokušali su nekom specijalnom tekućinom, ali su slova i dalje postojana. Preostaje im pokušati visokotlačnim peračem.

Uto stiže vlasnik kuće i kaže da su tek nedavno očistili te kamene dijelove fasade, još se vide tragovi pjeskarenja, a sada će morati sve iznova.

- Svaki dan nam šaraju po zgradi. Stalno plaćamo čišćenje i ne znam dokad tako. Ni ovaj pokušaj, vjerujem, neće biti dugovječniji. Dođite sutra vidjeti, nema tu pomoći, kaže vlasnik.

Majstori vele da u Buzetu toga skoro nema, ali da su svi veći gradovi u Istri tako išarani, gdje god ima više djece i žitelja općenito. A Pula je ipak najveći grad. Nije neka utjeha.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater