RASTE INTERES ZA HRVATSKU

Ugledni francuski "Le Monde" objavio veliku reportažu o LJEPOTAMA ISTRE I KVARNERSKIH OTOKA


Eminentni francuski dnevni list Le Monde čija naklada broji preko 300.000 primjeraka, čitanost tiskanog izdanja preko 2,7 milijuna, a posjećenost on-line izdanja gotovo 80 milijuna, objavio je reportažu o ljepotama Istre te kvarnerskih otoka Lošinja i Cresa. Zbog posebnog i vrlo poetičnog stila pisanja, autoru teksta Thomasu Doustalyu, prema izboru Udruženja inozemnih turističkih organizacija (ADONET) sa sjedištem u Francuskoj, ove je godine dodijeljena nagrada za najboljeg francuskog specijaliziranog turističkog novinara.

Zadržali autentičnost

Ugledni francuski list navodi da su kvarnerski otoci i Istra uspjeli zadržati autentičnost te predstavljaju raj sačuvan od naleta velikog broja turista, a posjetiteljima omogućuju mirnoću koja je danas rijetka u mnogim europskim turističkim destinacijama. Oduševljen ljepotama pitoresknog Rovinja, Pule, Rapca, Poreča i Labina, te otoka Lošinja i Cresa, novinar čitateljima donosi i detaljan prijedlog gdje odsjesti, koje znamenitosti razgledati te poseban naglasak stavlja na kulturne znamenitosti i Muzej Apoksiomena na Malom Lošinju.

 - Izuzetno smo zadovoljni što su Le Monde i Thomas Doustaly prepoznali naša nastojanja da se Hrvatska predstavi kroz ljepote kvarnerskih otoka i Istre, regija koje u posljednje vrijeme privlače sve veći broj francuskih turista, istaknula je Danijela Mihalić Đurica, direktorica Predstavništva HTZ-a u Francuskoj.

 Da je interes za Hrvatskom na francuskom tržištu posljednjih nekoliko godina u stalnom porastu, potvrđuje i činjenica da se Hrvatska, prema podacima o gledanosti na popularnom YouTube kanalu u Francuskoj, nalazi na trećoj poziciji, nakon Grčke i Japana. Naime, u posljednje tri godine broj pregleda video uradaka o Hrvatskoj povećao se za 23 puta, izvijestili su iz Hrvatske turističke zajednice.

Sve više Francuza

- U dosadašnjem dijelu turističke godine bilo je sedam posto više francuskih gostiju. Iako su Dubrovnik i Split i dalje najpopularnija odredišta za francuske turiste, veseli činjenica da nam Francuzi u sve većem broju dolaze u dijelove Hrvatske u kojima dosad nisu bili prisutni u velikom broju, poput Zagreba, Istre, Kvarnera ili pak Slavonije, i to osobito u razdoblju pred i posezone, istaknuo je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić. (D. BAŠIĆ-PALKOVIĆ)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater