ČEKA BOLJA VREMENA

LIJEPA, ALI ZAPUŠTENA ULICA Šetalište uz arsenalske zidine moglo bi biti turistička ruta prema GOSPI OD MORA I MORNARIČKOM GROBLJU

| Autor: Mirjana VERMEZOVIĆ IVANOVIĆ
Uređenje trotoara uz arsenalske zidine Gradu (još) nije prioritet (Snimila Mirjana Vermezović Ivanović)

Uređenje trotoara uz arsenalske zidine Gradu (još) nije prioritet (Snimila Mirjana Vermezović Ivanović)


Mnogi Puljani ne pamte kada je i je li uopće u posljednjih pedeset godina bio popločavan trotoar u Ulici sv. Polikarpa, jednoj od ljepših u Puli, koja svojim starinskim štihom podsjeća na Kolodvorsku i minula vremena.

Danas je šetnja ovim zapuštenim dijelom grada manje-više neugodna jer se na trotoaru, umjesto ploča, nalazi šljunak pomiješan sa sitnim krhotinama stakla, valjda razbijenih boca koje su se ovdje desetljećima taložile. Stoga nas je zanimalo planira li Grad i kada prionuti uređenju ovog prostora, zapravo lijepog šetališta uz arsenalske zidine koje bi moglo biti upisano u kakav turistički vodič kao put prema crkvi Gospe od Mora i Mornaričkom groblju.

Iz Grada odgovaraju da su upoznati sa stanjem ove zone.

- S obzirom da je riječ o potrebi izvođenja radova cjelovitog uređenja, Grad razmatra mogućnosti i opcije u odnosu na stanje i sve ovisne čimbenike koji će biti od utjecaja na konkretizaciju istoga. Prije svega, u ovom trenutku moramo biti svjesni da se i dalje nalazimo u izvanrednim okolnostima u kojima gradska uprava čini ogromne napore s ciljem nastavka realizacije razvojnih planova prilagođenih realnim financijskim mogućnostima, vodeći pritom računa o prioritetima, opstanku i daljnjem razvoju gospodarstva te očuvanju radnih mjesta. U navedenim okolnostima brojne aktivnosti i programi su privremeno obustavljeni ili planirani za realizaciju u manjem obimu, a nastavno na daljnji razvoj situacije prilagođavat će se kako predmetne, tako i sve buduće aktivnosti, odgovorili su na naš konkretan upit.

Drugim riječima, još nije ni izbliza poznato hoće li i kada biti uređena ova lijepa ulica u kojoj se nalazi ruševno stepenište Mornaričke crkve, čija je obnova također upitna.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini