AKCIJA HERCULANEE

KONTEJNERI NA MONVIDALU, SLIJEDE STOJA I VELI VRH Od danas kreće prikupljanje glomaznog otpada po mjesnim odborima

| Autor: B. PETROVIĆ
(B. PETROVIĆ)

U kontejnere će se moći ubacivati smeće od 13 do 20 sati te subotom od 8 do 14 sati. Pored rolo kontejnera bit će djelatnik komunalnog poduzeća koji će voditi evidenciju i kontrolu otpada koji se želi odložiti

Zbog povećane potrebe za zbrinjavanjem glomaznog otpada Herculanea je odlučila provesti akciju prikupljanja glomaznog otpada putem takozvanih rolo kontejnera, i to od danas pa sve do 27. lipnja. U kontejnere će se moći ubacivati smeće od 13 do 20 sati te subotom od 8 do 14 sati. Pored rolo kontejnera bit će djelatnik komunalnog poduzeća koji će voditi evidenciju i kontrolu otpada koji se želi odložiti. Iz Herculanee mole građane da sa sobom ponesu osobnu iskaznicu ili zadnji isječak računa za odvoz komunalnog otada radi evidencije.

Dozvoljena količina

- Prilikom odlaganja otpada molimo da se poštuju navedeni termini, budući da je odlaganje izvan spremnika i izvan predviđenog vremena kažnjivo. Dozvoljena količina odlaganja je dva kubna metra, navode iz Herculanee, dodajući da otpad, koji ne spada u glomazni, poput šute, građevinskog materijala, elektronskog i miješanog komunalnog otpada te tekstil, neće biti preuzeti.

Ovog tjedna rolo kontejneri obići će mjesne odbore Monvidal, Stoju i Veli Vrh. Tako će danas od 13 do 20 sati kontejner biti postavljen na križanju Monvidalske i Humske ulice, a sutra u isto vrijeme bit će na križanju Japodske i Valvidalske ulice.

Na Stoji, na križanju Revelantove ulice i ulice Fižela kontejner će biti postavljen u petak od 13 do 20 sati, a dan nakon, u subotu u Ulici Stoja, ali u vremenu od 8 do 14 sati.

Besplatan odvoz

Na Velom Vrhu, na Partizanskom putu (šumici na skretanju za Galižanski odvojak) otpad će se moći odložiti u ponedjeljak, 20. svibnja, od 13 do 20 sati, a dan nakon u isto vrijeme bit će na početku Ulice braće Leonardelli (kod trgovine) te u srijedu, 22. svibnja, u Bunarskoj ulici, preko puta kućnog broja 87.

Iz Herculanee podsjećaju da je građanima na raspolaganju besplatan odvoz do tri kubna metra glomaznog otpada te njegovo besplatno odlaganje na reciklažnom dvorištu tijekom cijele godine. Dodatno zbrinjavanje glomaznog otpada provodi se kako bi građanima omogućila što bliža točka odlaganja unutar svakog mjesnog odbora.


Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini