AKCIJA ZA KUPNJU NOVE HARMONIKE

Koncertima do novog instrumenta NOELU DOŽIĆU


Nedavno je pokrenuta akcija prikupljanja sredstava za kupnju harmonike talentiranom harmonikašu Noelu Dožiću. Akcija je počela 5. kolovoza u prostoru polivalentne dvorane Zajednice Talijana Šišan, pri kojoj je Noel korepetitor Mješovitog zbora.

U dosadašnjih pet koncerata Ciklusa klasične glazbe, Noel Dožić i njegovi gosti (Nina Dmitrović, Diego Vitasović, Stjepan Horvat i Diego Goldin, uz korepetitora Sandra Vešligaja) publici su priuštili uspješne izvedbe raznih skladatelja, od perioda baroka (Vivaldi, Bach, Haydn), preko klasike (Mozart, Beethoven) pa sve do modernog vremena (Lorentzen, Ganzer).

Publika je imala priliku čuti podatke i zanimljivosti o svakoj skladbi što čini ovaj Ciklus vrlo poučnim i bliskiji publici koja ih prati.

Svakako je važno napomenuti da je prepoznat trud i koncept Ciklusa te su organizirana još nekoliko dodatnih koncerata. Tako će se u nedjelju (23.9.) u Šišanu koncert održati u 20 sati, u Galižani u subotu (29.9.) u 17 sati, a u Šišanu ponovno u nedjelju (30.9.) održat će se koncert s početkom u 20 sati.

Valja istaknuti kako su domaće amaterske glazbene udruge ponudile svoju potporu u vidu nastupanja na koncertima.

Noel Dožić je student treće godine preddiplomskog studija Muzičke akademije u Puli. Od 2007. višestruko je nagrađivan na natjecanjima u zemlji i inozemstvu gdje osvaja posebna priznanja i više od 40 nagrada, što ga čini najnagrađivanijim hrvatskim predstavnikom u tom razdoblju.

Godine 2014. bio je jedini predstavnik RH na 67. Coupe Mondiale održanom u Salzburgu. Dvostruki je laureat Državnog natjecanja HDGPP (2014., 2016.). Ističe se plasman na eminentnom natjecanju PIF 2017 gdje osvaja 5. mjesto te posebnu nagradu.

Iz Noelovog entuzijazma i želje da klasičnu glazbu približi što širem auditoriju, te da se studentima Muzičke akademije omoguće češća nastupanja, kao i iz potrebe da svoju dvadesetogodišnju harmoniku zamjeni s novijom, koja će mu omogućiti bolji nastavak studije i kvalitetnije izvedbe, rađa se ideja o Ciklusu koncerata klasične glazbe "Noel Dožić i gosti", kojima se prikupljaju i dobrovoljni prilozi (donacije) za kupnju nove koncertne harmonike. (V. BEGIĆ)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini