MEĐUNARODNI FESTIVAL HARMONIKE AKORDEON ART

Porečki harmonikaši iznimno uspješni u Sarajevu


U Sarajevu se nedavno održao 9. Međunarodni festival harmonike Akordeon Art na kojem su učenici Umjetničke škole Poreč ostvarili zavidan uspjeh. Festival su organizirale Muzička akademija Univerziteta u Istočnom Sarajevu te Asocijacija za njegovanje akademske muzike „Novi Zvuk“. Ove godine festival je okupio natjecatelje i članove stručne komisije iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Grčke, Slovenije, Austrije, Rusije, Ukrajine, Njemačke i Kine. Osim samog natjecanja organizatori su pripremili i predavanja profesora Teodora Anzelottija, koncert dua Pariz-Moskva te završni koncert pobjednika.
Umjetničku školu predstavljala su četiri učenika u I. i III. kategoriji, a svojim su sjajnim nastupima osvojili vrijedne nagrade. U I. kategoriji učenik prvog razreda Leo Jurković kojeg je pripremila profesorica savjetnica Vilijana Šugar, osvojio je drugu nagradu i diplomu natjecanja. U istoj kategoriji polaznik drugog razreda Gabriel Momić, kojeg je pripremio profesor savjetnik Paolo Peruško, osvojio je drugu nagradu i diplomu natjecanja. U III. kategoriji učenica četvrtog razreda Riccarda Labinac koju je pripremila profesorica savjetnica Vilijana Šugar, osvojila je prvu nagradu i treće mjesto, a Vita Blažević iz četvrtog razreda, koju je pripremio profesor savjetnik Paolo Peruško, osvojila je prvu nagradu i drugo mjesto.
Natjecatelje je ocjenjivao stručni žiri sastavljen od poznatih svjetskih harmonikaških pedagoga i umjetnika, među kojima je bio i Paolo Peruško iz porečke škole, što je veliko priznanje za njegov rad i postignute rezultate.(T. K.)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini