NA KAŠTELU

Komemoracija za uglednog pulskog psihologa Dževdeta Hadžiselimovića

| Autor: Duška PALIBRK
Dževdet Hadžiselimović (Arhiva)

Jučer je u atriju Povijesnog i pomorskog muzeja Istre na pulskom Kaštelu u organizaciji Društva psihologa Istre održana komemoracija za nedavno preminulog uglednog pulskog psihologa Dževdeta Hadžiselimovića.

O njegovom životu i djelu u ime organizatora, Društva psihologa Istre govorila je Marlena Plavšić. Prisustvovale su i zamjenica pulskog gradonačelnika Elena Puh Belci te županijska pročelnica za zdravstvo i socijalnu skrb Sonja Grozić-Živolić.

Dževdet Hadžiselimović rođen je 1940., a diplomirao je psihologiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Karijera školskog psihologa obilježava najveći dio njegovog života. Bavio se izradom testova za otkrivanje simptoma poremećaja u čitanju, za provjeru spremnosti za školu, za ispitivanje intelektualnih sposobnosti, pisao i objavljivao stručne i znanstvene članke. Više od četvrt stoljeća bio je stalni sudski vještak za područje psihologije.

Umirovljen je 1997., no nastavio se baviti profesionalnim i humanitarnim radom u različitim organizacijama: Gradskom društvu Crvenog križa u Puli, Udruzi cerebralne paralize, Protagora, Suncokret, SOS telefon, Lions club, a jedan je od utemeljitelja projekta Pula - zdravi grad.

Bio je član Hrvatskog psihološkog društva te jedan je od osnivača Društva psihologa Istre i njegov prvi predsjednik. Dobitnik je mnogih nagrada te počasnog doktorata Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli 2019. godine.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini