NAJNOVIJEPULA

KLUB MLADIH IDS-A: Mladi su najveća nada da će i Hrvatska jednog dana biti uspješna europska zemlja

| Autor: GI

 „Mladi u Hrvatskoj itekako žele biti aktivni sudionici u društvu. Ne žele da ih itko ušutka, već da se čuje njihov glas“ izjavio je predsjednik Kluba mladih IDS-a Marin Lerotić povodom današnjeg obilježavanja Međunarodnog dana mladih.

Naime, u cijelom se svijetu 12. kolovoza obilježava Međunarodni dan mladih kojemu je cilj podići svijest o značenju mladih i njihovoj ulozi u društvu. Tema ovogodišnjeg dana mladih je „Transforming education“ odnosno „Transformirajuće obrazovanje“.

Tom je prigodom, predsjednik Kluba mladih IDS-a istaknuo kako se na svjetskoj razini sve više ulaže u obrazovanje ali i u transformaciju obrazovanja koje bi trebalo biti relevantnije, pravednije te inkluzivnije za sve mlade.

- Na žalost svjedoci smo da je situacija u hrvatskom obrazovnom sustavu poražavajuća na što je Klub mladih IDS već upozorio te iznio konkretne mjere koje bi pridonijele poboljšanju obrazovnog sustava u Hrvatskoj. „Klub mladih IDS-a smatra kako je krajnje vrijeme da ulovimo zadnji vlak ka ulaganju u obrazovanje sadašnjosti i budućnosti kao što su ICT tehnologije ili STEM obrazovanje“, naveo je Lerotić te naglasio kako obrazovni sustav mora omogućiti mladima da budu konkurentni na tržištu rada kako u Hrvatskoj tako i u inozemstvu.

- Da bi se osiguralo sudjelovanje mladih u društvo u mlade treba i ulagati, treba im ponuditi mogućnosti da se razvijaju i da budu konkurentni, a ne da ih se koči i da budu uvijek zadnji na listi prioriteta. Klub mladih IDS-a svo ovo vrijeme zalagao se te će se i u budućnosti zalagati za bolje uvjete obrazovanja te poticati mlade na uključivanje u društvu kako bi se glas mladih čuo te se stvarala bolja zajednica za sve.

Zaključio je kako mladi imaju mnoštvo ideja, znanja i energije za ravnopravno sudjelovanje u životu zajednice kao i sudjelovanje u procesima donošenja odluka. Njihov entuzijazam ne smije se kočiti, jer kako stvari u našoj zemlji stoje, mladi su najveća nada da će i Hrvatska jednog dana biti uspješna europska zemlja.                                                              


Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike

Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Aquarium − ndash; Fort Verudela
Pula: Aquarium − ndash; Fort Verudela
Webcams provided by webcams.travel add a webcam