NAJNOVIJEPULSKO GRADSKO VIJEĆe

KASNI OTVORENJE PULSKOG BAZENA: 'Nadzorni' je danas čekićem razbijao pločice

Pulski gradski bazen (M. MIJOŠEK)

Iako u sjeni jutarnje tematske sjednice o Uljaniku, gradski vijećnici Grada Pule odradili su u popodnevnim satima redovnu sjednicu. Tijekom aktualnog sata nizala su se pitanja o gradskom azilu (za što će se pripremiti pisani odgovor), pomoći za zakupce u centru grada, prometnim gužvama, uređenju uspona pored Arene, novim računima za odvoz otpada, ali je svakako najzanimljivije bilo ono o tijeku radova na gradskom bazenu.

No, valja naglasiti da niti danas HDZ-ovom vijećniku Petru Ćuriću nije uspjelo na dnevni red progurati odluku o besplatnim udžbenicima za sve pulske osnovnoškolce. Kako je u "odbijenici" naveo predsjednik Gradskog vijeća Tiziano Sošić, Ćurić, između ostalog, nije dostavio prijedlog izmjena i dopuna proračuna, odnosno nije taksativno naveo s kojih bi se stavki u proračunu novac trebao uzeti i preusmjeriti za nabavku udžbenika. No, Sošić je odluku ipak dao na glasanje vijećnicima, koji su s 14 glasova pozicijskih vijećnika 'protiv' (i 10 opozicijskih glasova 'za') odbili uvrštavanje te točke na dnevni red.

A kada je o gradskom bazenu riječ, vijećnik HSU-a Radenko Ognjenović upitao je direktora Pula sporta Ivana Glušca je li točno da je bazen trebao biti gotovo do kraja svibnja, pa je prebačen na rujan, a iako je sada rujan, bazen nije otvoren, a bit će, prema najavama, tek u prosincu.

- Točno je da je najavljeno kako će radovi biti gotovi u svibnju, a ne da će se otvoriti, kao što je istina da sam otvaranje najavio u rujnu. Sada ističem da će završetak radova biti u listopadu. Naime, moram pojasniti da smo obveznici javne nabave te da je u prosincu 2016. po okončanju javnog natječaja odabran izvođač, slovenska tvrtka Kolektor kolinga iz slovenskog grada Idrije, za 52,5 milijuna kuna te da je ugovorna obveza bila da radovi trebaju biti gotovi 300 kalendarskih dana, odnosno deset mjeseci. Taj je rok 19. svibnja ove godine istekao. Nekoliko desetina puta izvođač je, istina, zatražio produženje roka, ali mu to nije odobreno te od tog datuma kreću penali. Treba reći i to da ti penali mogu biti najviše 10 posto od ukupnog iznosa investicije, bez obzira kasne li radovi 20 dana ili 20 mjeseci, rekao je direktor Glušac.

Dodao je nadalje kako su neki razlozi opravdani, poput loših vremenskih uvjeta i određenih prenamjena u samom objektu, poput preseljenja trafostanice u Dom sportova, ali kako drugi nisu.

- I ja bih bio najsretniji da su radovi bili gotovi 19. svibnja. Sada se i izvođaču žuri, ali mi sada želimo kvalitetnu izvedbu i najsuvremeniju opremu i na tome ćemo inzistirati do kraja. Eto, upravo danas 'nadzor' je čekićem razbijao pločice na bazenu jer nisu bile dobro postavljene. Tako da, kada već kasnimo, nebitno je hoće li se bazen otvarati 15 dana prije ili poslije, bitno je da, kada bude otvoren, to bude kvalitetan proizvod, naveo je Glušac i rezimirao da će od idejnog rješenja u ožujku 2016. do završetka izgradnje proći dvije godine i 7 mjeseci što je ipak prosjek za bilo koju javnu tvrtku.

Valja izdvojiti i odgovor pročelnika Giordana Škuflića da će radovi na usponu pored Arene započeti kada se okonča javna nabava krajem ove godine te da će trajati do ljetne sezone kada će privremeno biti obustavljeni zbog brojnih kulturnih programa koji se ovdje odvijaju. No, rekao je da će do iduće turističke sezone već nešto biti vidljivo, a uspon će se oblagati novih pločama nakon sezone 2019. godine. (S. ZRINIĆ TERLEVIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM I ONLINE IZDANJU OD SRIJEDE


Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike

Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: new hospital − Building yard (1)
Pula: new hospital − Building yard (1)

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of
Webcams provided by webcams.travel add a webcam