NAJNOVIJESJAJNE VIJESTI ZA UČENICE LILIE BATEL

KANAGAWA BIENNAL WORLD: Nagrađene Vita Suljević Parlov i Anđela Adžaga

| Autor: Vanesa BEGIĆ

Vita je, pošto je to bijenalni natječaj, nacrtala svoj rad s četiri i pol godine, a sada ima šest, a Anđela s 11 i pol, a sada ima 13 godina. To su deseta i jedanaesta nagrada koje za našu radionicu stižu iz Japana, veli Lilia, koja je punih 46 godina radila kao odgojitelj predškolske djece

S bijenalnog međunarodnog natječaja u likovnoj umjetnosti, iz dalekog Japana stižu sjajne vijesti za Liliu Batel i njezinu kreativnu radionicu Lilia. Naime, Vita Suljević Parlov i Anđela Adžaga dobile su nagrade s 20th Kanagawa biennal world children's art exhibition office, gdje je u raznim kategorijama pristiglo ukupno 27.599 radova iz 92 zemlje diljem svijeta.

- Vita je, pošto je to bijenalni natječaj, nacrtala svoj rad s četiri i pol godine, a sada ima šest, a Anđela s 11 i pol, a sada ima 13 godina. To su deseta i jedanaesta nagrada koje za našu radionicu stižu iz Japana, veli Lilia, koja je punih 46 godina radila kao odgojitelj predškolske djece, a dugi niz godina vodi likovni atelier gdje su brojna djeca stekla osnove likovnosti, a neki su upisali i akademije.

I Anđela i Vita realizirale su svoje radove u suhim pastelima, tema je bila slobodna, a propozicije su predviđale jedino da rad bude formata A4, jer mora proći dugačak put avionom, da ne bude u tehnici gdje se koristi bilo što od hrane i da ne bude reljef.

- Radove odabirem sama, bez djece, objektivno, a za svako se dijete može poslati jedan rad. Trenutno imam dvadesetak polaznika, od onih dječje dobi do odraslih, a želim da djeca rade bez pritiska, slobodno, kreativno, tako i tako imaju previše nastave i programa u školi, zato neka se ovdje opuste, ističe Lilia.

Vita pohađa vrtić Maslačak i dogodine će u prvi razred. Presretna je nagradom, obožava crtati, a ovoga je puta suhim pastelima nacrtala tigra. Anđela pak pohađa sedmi razred Osnovne škole Veruda, a nacrtala je istom tehnikom figuru iz bečkog muzeja.

Lilia Batel ističe da svi koji se žele priključiti njezinim radionicama mogu to učiniti od ponedjeljka do petka od 15 do 19.30 u prostorima na Verudi, preko puta Kakadua, a subotom od 10 do 12 sati.


Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike

Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: new hospital − Building yard (1)
Pula: new hospital − Building yard (1)

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini
Webcams provided by webcams.travel add a webcam