OPREZ VOZAČI

JOŠ JEDNA AKCIJA PROMETNE POLICIJE U UTORAK NA PULJŠTINI: Donosimo detalje

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Arhiva)

Ilustracija (Arhiva)


Kako bi se povećala sigurnost u cestovnom prometu, Postaja prometne policije Pula-Pola će u utorak, 7. prosinca od 9 do 14 sati, provesti preventivno-represivnu prometnu akciju "Kontrola korištenja sigurnosnog pojasa i nepropisne uporabe mobitela".

Tijekom jedanaest mjeseci 2021. godine Postaja prometne policije Pula-Pola zabilježila je 560 prometnih nesreća, što je 28% više od usporednog razdoblja 2020. kada je zabilježeno 437 prometnih nesreća. U prometnim nesrećama stradalo je 237 osoba, što je 18% više od usporednog razdoblja 2020. kada je stradala 201 osoba, od toga; 7 osoba je smrtno stradalo, 37 osoba zadobilo je teške tjelesne ozlijede, a 193 osoba zadobila je lake tjelesne ozlijede.

Policijski službenici utvrdili su 15910 prekršaja iz Zakona o sigurnosni prometa na cestama, od kojih 2.310 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa (272% više u odnosu na usporedno razdoblje 2020. kada je utvrđeno 1.815 prekršaja), te 3.253 prekršaja nepropisne uporabe mobilnih uređaja (13,8% više nego 2020. kada je utvrđeno 2.858 prekršaja).

Pravilno vezivanje sigurnosnim pojasom smanjuje rizik od ozljeđivanja, te pridonosi smanjenju opasnosti od nastanka teških ozljeda pri prometnim nesrećama stoga policija apelira na vozače i putnike u motornim vozilima da se prije svake vožnje, pa i one najkraće, obavezno vežu sigurnosnim pojasom, te da tijekom vožnje ne koriste mobitel i druge uređaje uporabom ruku, budući da njihovo korištenje tijekom upravljanja vozilom značajno umanjuje sposobnost pravovremenog reagiranja.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum