KADROVSKE PROMJENE

IVANU GLUŠCU JOŠ JEDNA FUNKCIJA: Novi šef županovog Kabineta postao i šef Nadzornog odbora Zračne luke Pula

| Autor: Danijela BAŠIĆ- PALKOVIĆ
Ivan Glušac (snimio D. MEMEDOVIĆ)

Ivan Glušac (snimio D. MEMEDOVIĆ)


Bivši županijski pročelnik i savjetnik u Istarskoj županiji Valerio Drandić podnio je ostavku na mjesto predsjednika Nadzornog odbora Zračne luke Pula. Zašto je to učinio nakon dugog niza godina, Drandić nije obrazložio, a nedavno izabrani šef Kabineta župana Istarske županije, Ivan Glušac, novi je predsjednik NO-a. Do nedavno Glušac je bio direktor Pula Sporta, gdje je 31. prosinca dao otkaz. Dan kasnije imenovan je pročelnikom županovog kabineta, a na to se mjesto ranije javio na temelju natječaja.

Podsjetimo, Glušac je stigao na direktorsko mjesto Pula Sporta 2016. godine nakon iznenadne ostavke bivšeg direktora Erika Lukšića. U Pula Sportu je svojedobno njegov brat Luka Glušac kratko vrijeme bio predsjednik Nadzornog odbora. Na mjestu pročelnika županovog Kabineta Glušac je nedavno zamijenio Duška Kišberija koji je isto na javnom natječaju, doduše nakon izmjene pravilnika, izabran za novog županijskog pročelnika za gospodarstvo.

Izbor Glušca na mjesto predsjednika Nadzornog odbora pulskog aerodroma očito je logičan slijed događaja, jer potonji je već godinama bio član u tom tijelu. Zanimljivo, da je umirovljeni Gluščev otac Radovan Glušac godinama bio povjerenik sindikata Zračne luke i najglasniji zagovaratelj smjene bivše aerodromske uprave na čelu s tadašnjim direktorom Brunom Rogovićem.

Po novom, u Nadzorni odbor Zračne luke ulazi i jedno novo, ali javnosti poznato ime. To je Donald Schiozzi, ravnatelj Lučke uprave Rovinj i član predsjedništva gradske podružnice IDS-a Rovinj. Svi članovi Nadzornog odbora Zračne luke, kao i predsjednik, imaju mjesečnu naknadu od 1.500 kuna, nevezano da li tog mjeseca uopće održe sjednicu, potvrđeno nam je u pulskoj Zračnoj luci.

Nadzorni obor broji sedam članova, a za njihov rad godišnje treba izdvojiti oko 126 tisuća kuna.

Nepoznato je jesu li se nadzornici za vrijeme korona krize dok aerodrom grca u dugovima, odrekli naknada. Zanimljiva je i preraspodjela mjesta u Nadzornom odboru Zračne luke Pula. Iako Istarska županija ima svega 15 posto udjela u vlasništvu Zračne luke Pula, vladajući IDS uspio je nametnuti svog predstavnika na čelu.

Novom pročelniku županovog Kabineta Ivanu Glušcu ovo je treća predsjednička funkcija u nekom nadzornom odboru. Svojevremeno je bio na čelu NO-a u tvrtki Brijuni rivijera, a još uvijek predsjeda nadzornim u pulskom Vodovodu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini