NA METI LOPOVA

Ivan Grgić, sin vlasnika automobila koji je ukraden u Puli i potom korišten u pljački u Lovranu: "NADAM SE DA IM JE ŠKODA SAMO POSLUŽILA ZA PRIJEVOZ I DA JE NEĆE UNIŠTITI"

| Autor: Mateo SARDELIN

Nepoznati počinitelj koji je u noći sa ponedjeljka na utorak ukrao automobil Škodu u Puli je najvjerojatnije isti automobil koristio u pljački bankomata u Lovranu, tu istu noć. Naime, policija je potvrdila da je automobil Škoda Octavia u vlasništvu 55-godišnjaka iz Pule ukraden u Mutilskoj ulici u Puli, a informacije da je korišten u pljački su predmet kriminalističkog istraživanja riječke policije.

Razgovarali smo sa sinom vlasnika automobila, Ivanom Grgićem, koji nam je kazao da su informacije da je njihov automobil viđen u Lovranu najvjerojatnije točne.

- Nakon što sam na društvenim mrežama podijelio informaciju da nam je automobil ukraden, dobili smo informaciju da je isti viđen u Lovranu na mjestu gdje je obijen bankomat, no za sve detaljnije valja pričekati rezultat kriminalističkog istraživanja tamošnje policije. Mi smo u utorak ujutro, kad se tata probudio i krenuo na posao i vidio da automobila nema na parkiralištu, odmah to prijavili policiji u Puli. Oni surađuju s riječkim kolegama radi utvrđivanja okolnosti događaja i poveznice s dizanjem bankomata u zrak. Nadamo se da im je automobil poslužio za prijevoz do Lovrana i da ga neće uništiti, a na policiji je da odradi svoj posao, kazao nam je Grgić.

U Lovranu je u utorak oko 3 sata ujutro oštećen bankomat, a automobil je u Puli ukraden između 22 i 5 sati, što savršeno odgovara "tajmingu", odnosno da su nepoznati počinitelj ili više njih ukrali automobil i odmah krenuli prema Lovranu po već razrađenom planu i obili bankomat. Koja je materijalna šteta, i sve ostale okolnosti ovog događaja, utvrdit će riječka policija kriminalističkim istraživanjem koje je u tijeku.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of