ODRŽAN ŠESTI TIVOLI MANDRAČ KUP

ISPLOVILO 20 JEDRILICA - Što je sportska fešta na moru bez sardela i pedoća

| Autor: Zvjezdan STRAHINJA

Lučicu smo otvorili 2013., a od 2014. organiziramo regatu. Od tada je običaj da se nakon regate naši članovi, prijatelji i sudionici odazovu fešti u Mandraču i zabave do kasnih sati, rekao nam je Robi Roce iz Sportsko-ribolovnog društva koje okuplja uglavnom ekipu s Velog Vrha

 

Na jedinstvenu regatu unutar pulske luke, 6. Tivoli Mandrač kup, isplovilo je u subotu 20 jedriličarskih posada. Plovilo se u dva plova po dva kruga, od Mandrača do Katarine, niz otok Andrija do ACI-ja i nazad u lučicu pod Velim Vrhom. A tu su ih dobrom kvartovskom feštom prvo ispratili, a potom dočekali organizatori ove sportsko-rekreativne manifestacije - članovi SRD-a Mandrač-Tivoli.

Još jedna zanimljivost ove sportske fešte na moru je što se u trku može uključiti bilo koje plovilo na jedra, ali i što se posadama mogu pridružiti ljudi koji nikada plovili nisu.

- Lučicu smo otvorili 2013., a od 2014. organiziramo regatu. Od tada je običaj da se nakon regate naši članovi, prijatelji i sudionici odazovu fešti u Mandraču i zabave do kasnih sati, rekao nam je Robi Roce iz Sportsko-ribolovnog društva koje okuplja uglavnom ekipu s Velog Vrha. U suorganizaciju uključio se i Jedriličarski klub Delfin, a regati su se odazvali brojni pulski, medulinski, fažanski i drugi zaljubljenici u jedrenje.

S drugim plovom jedriličari su završili u kasnim popodnevnim satima i vratili se u sigurnost Mandrača.

- Odlično je bilo, kao i svake godine do sada. Stigli smo drugi, rekli su nam članovi posade JK Delfin, koji su kao skipera istaknuli Damira Viškovića. Prema njihovim riječima prvo je mjesto osvojila posada Uljanik Plovidbe na jedrilici JK-a Delfin, ali za konačne rezultate treba ipak sačekati i službeno proglašenje u večernjim satima. Stoga ćemo i rezultate objaviti naknadno.

Dok su jedriličari nadmetali na moru, na kopnu su članovi SRD-a Mandrač Tivoli pripremali sve potrebno za dobru morsku zabavu - sardele na ribarski i neizostavne pedoće na buzaru. Montegrandini će se pedoćima sladiti i slijedeće subote kada je na rasporedu fešta Mjesnog odbora Veli Vrh. Tako se, u gastronomskom smislu, može reći da je u Mandraču tek počelo zagrijavanje za feštu koja će se održati tjedan dana kasnije na igralištu Osnovne škole Veli Vrh - uz bogati kulturno-umjetnički i zabavni program vrhunac manifestacije bit će natjecanje u pripremanju toća od pedoća!


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini