EU PROJEKTI U ISTARSKOJ ŽUPANIJI

INFORMACIJSKI CENTAR EDIC PULA: Europa u mom kvartu


U Istarskoj županiji do sada ugovoreno je oko milijardu i 600 tisuća kuna za projekte i to kroz 7.203 potpisanih ugovora

Europe Direct, Informacijski centar EDIC Pula u suradnji s Istarskom županijom kreirao je brošuru „Europa u mom kvartu — EU projekti u Istarskoj županiji“.

Kako su priopćili cilj im je što bolje informiranje građana s područja Istarske županije o djelovanju  Europske unije i njezinih institucija te pružanja informacija o politikama i pravima građana.

Inače, navedenu brošuru je predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj ocijenilo iznimno korisnu u promicanju europskih vrijednosti te će na njihovu inicijativu i ostalih devet Informacijskih centara u Hrvatskoj prikupiti podatke iz svojih županija na osnovu kojih će Europska komisija objaviti zajedničku brošuru „Europa u mom kvartu – EU projekti u Hrvatskoj“

U brošuri EDIC-a Pula, može se saznati da je u Istarskoj županiji do sada ugovoreno oko milijardu i 600 tisuća kuna za projekte i to kroz 7.203 potpisanih ugovora. Projekti se u najvećoj mjeri odnose na ulaganja u komunalnu infrastrukturu, odvodnju, aglomeracije, pojačane aglomeracije, izgradnju smještajnih kapaciteta za studente u Puli, projekte asistenata u nastavi i druge.

"U budućem nas razdoblju očekuju gotovo jednaka sredstva koja će biti na raspolaganju za provedbu uspješnih projekata. Početno najavljeni veliki rezovi za Kohezijsku politiku ipak se nisu u velikoj mjeri odrazili na alokaciju sredstava za Hrvatsku. Republika Hrvatska bi u idućem proračunskom razdoblju trebala ostvariti smanjenje alokacije u iznosu od oko 5,6 posto.

Od ulaska Republike Hrvatske u Europsku uniju prošlo je pet godina. Taj peti rođendan u europskoj obitelji prilika je za predstavljanje projekata koji se provode na regionalnoj i lokalnoj razini u Istarskoj županiji te izravno utječu na poboljšanje kvalitete života naših građana.

Ujedno, bliže nam se i Europski izbori 2019. te je navedena brošura podsjetnik građanima kako Europska unija izravno utječe na poboljšanje kvalitete života, te da iskoriste svoje pravo i izađu na EU izbore koji će se održati 26. svibnja ove godine, jer time i oni sudjeluju u kreiranju Europe u kojoj žele živjeti.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum