NAJNOVIJEPULA

IN MEMORIAM: LJUBIŠA KILIBARDA (1939. - 2019.) Umro jedan od osnivača Zajednice Crnogoraca Pule


U Puli je 3. kolovoza u 80. godini umro Ljubiša Kilibarda, istaknuti dugogodišnji član predsjedništva Zajednice i Vijeća Crnogoraca Pule i jedan od utemeljitelja Zajednice Crnogoraca Pule. Rođen je 28. veljače 1939. u Banjanima, u crnogorskoj općini Nikšić. Sa suprugom Jagicom (rođenom Pereša) zasnovao je porodicu i dobio dva sina i kćer. Odgojio je kao sposobne, poštene i samostalne ljude. Njegov autoritet bio je presudan u odgoju djece, kao i izboru njihovih zanimanja.

Početak okupljanja i organiziranog djelovanja Crnogoraca u Puli te osnivanje Zajednice Crnogoraca Kilibarda ocjenjuje pozitivnim. Aktivno se uključuje i predano radi u rukovodstvu Zajednice i Vijeća punih 16 godina. Zaslužan je za adaptaciju i opremanje Doma Crnogoraca u Puli koji je, upravo zahvaljujući njemu, postao mjesto okupljanja Crnogoraca i njihovih prijatelja. Njegovom se zaslugom u Domu odvijao kvalitetan kulturno-umjetnički program kojim je očuvan identitet naroda Crne Gore. U tome je prednjačio i bio primjer drugima.

Stalno je sudjelovao u radu Zajednice i Vijeća Crnogoraca Grada Pule. Svakodnevno je navraćao u Dom, gdje je jednom tjedno primao ljude. Najviše se radovao kad bi netko svratio u Dom. Po time ćemo pamtiti Ljubišu, ali i po tome što je uvijek bio spreman pomoći dobrim savjetom i primjerom kako treba raditi u Zajednici i voljeti Crnu Goru. Istru je smatrao drugom domovinom jer je u njoj proveo najveći dio svog života. Ne možemo a da ne spomenemo da je Ljubiša formirao malu, ali vrijednu biblioteku u Domu i do posljednjeg dana bio njen voditelj. Mi, pripadnici crnogorske nacionalne manjine u Puli, posebno smo ponosni i zahvalni našem Ljubiši za sve što je za nas učinio. Odlaskom Ljubiše njegova supruga, djeca, unučad, rodbina i prijatelji pretrpjeli su velik gubitak. Zajednica i Vijeće ostali su bez vrijednog i nadasve omiljenog prijatelja svih Crnogoraca i Crnogorki u Puli i šire.

Božidar Radulović, počasni predsjednik Zajednice Crnogoraca Pule


Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike

Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini
Webcams provided by webcams.travel add a webcam