OVO SVAKAKO TREBA ZNATI

I na pulskim ulicama sve više ljudi nosi maske za lice. DONOSIMO DEFINITIVNI ODGOVOR ŠTITE LI ONE OD KORONAVIRUSA, ILI NE

| Autor: Portal Glas Istre

Sa svakim danom na ulicama u Hrvatskoj vidi se sve više zaštitnih maski, pa tako i u Puli. 

S obzirom da su objavljivane kontradiktorne informacije, mnogima još uvijek nije jasno štite li maske od koronavirusa ili ne.

Jutarnji list piše da se koronavirus može prenijeti i kroz oči, pa u tom slučaju maske nisu u potpunosti učinkovite. No, dodaju, one su učinkovite u hvatanju kapljica, što je glavni način prenošenja koronavirusa.

"To znači da, ako ste u bliskom kontaktu s nekim zaraženim, nošenjem maske možete smanjiti mogućnost prenošenja bolesti. Američki Centar za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) preporučuje nošenje zaštitnih maski pacijentima s potvrđenom bolesti Covid-19 te se one smatraju ključnom zaštitom za zdravstvene radnike i članove obitelji koji skrbe o nekom bolesnom. Stoga, ako ste zdravi i trebate otići do trgovine ili prošetati psa, nošenje maske nije vam prijeko potrebno. Radije ih nemojte gomilati i ostavite ih dostupnima onima kojima su potrebne", piše Jutarnji.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum