NAJNOVIJEprevrnuo se na bok

I Jeremy Clarkson poziva princa Filipa da se okani vožnje


Poznati tv-voditelj Jeremy Clarkson pridružio se svim Britancima koji pozivaju britanskoga princa Filipa (97) da se okani vožnje, nakon što je u četvrtak sudjelovao u automobilskoj nesreći blizu dvorca Sandringham. 

"Uvijek nam govore da su stariji vozači bolji, iskusniji i sigurniji od onih mlađih, no ne čini mi se baš tako", napisao je slavni tv-voditelj u nedjeljnom The Sunu. 

Clarkson je pohvalio Filipovu suprugu, kraljicu Elizabetu II. (92) koja i sama "još uvijek vozi kao mudra sova", napisao je. "Nadajmo se da će tako i nastaviti te da će vozačku dozvolu svojega supruga vratiti policiji."

Suprug britanske kraljice Elizabete II., princ Filip (97), bio je "potresen i u šoku" u četvrtak nakon prometne nesreće u kojoj se njegov Land Rover prevrnuo na bok.

Po podacima Buckinghamske palače dvoje ljudi u drugome vozilu lakše je ozlijeđeno, a vojvoda je prošao bez ozljeda. 

Norfolška policija je izvijestila da su dvije putnice iz drugoga automobilu marke Kia zatražile liječničku pomoć te su kasnije otpuštene iz bolnice, a devetomjesečna beba koja se nalazila s njima u automobilu prošla je bez ozljeda. Vozačica Kije zadobila je ogrebotine, a suvozačica ozljedu ruke.

BBC je izvijestio kako je vozilo princa Filipa prevrnuto na bok, nakon što je izašao iz prilaza imanja Sandringham te krenuo na glavnu cestu gdje se sudario s drugim vozilom.

Automobilska nesreća na društvenim je mrežama potaknula raspravu o tomu bi li starije osobe trebale voziti i u prometu sudjelovati kao vozači automobila. 

U skladu s aktualnim britanskim zakonom vozači stariji od 70 godina moraju se podvrgnuti sistematskom pregledu kako bi produljili vozačku dozvolu.(H)


Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike

Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater
Webcams provided by webcams.travel add a webcam