PULA

I DALJE SE ČEKA OBNOVA Talijani odabrani da "snime" oronulu zgradu komande na Rivi

| Autor: D. PALIBRK

Kada je ovog proljeća pukom srećom izbjegnuta nesreća nakon što se odvalio pozamašan kameni blok s bogato dekoriranog krovnog vijenca na zgradi komande poznatijoj kao zgradi admiraliteta na pulskoj Rivi, još se uvijek čeka obnova. Prvi korak je odabir tvrtke koja će dijagnosticirati stanje kamene konstrukcije krovnog vijenca i kapitela.

Po odluci župana, nedavno je odabrana talijanska firma SER.CO.TEC.SRL sa sjedištem u Trstu koja je dostavila ponudu od 122.180 kuna. Na natječaj su se još javile tvrtke Istra Inženjering d.o.o. iz Poreča te tvrtka Kapitel iz Žminja, ali ponuda Talijana bila je najpovoljnija. U ovoj su zgradi smješteni pojedini županijski uredi, kao i ustanova Natura Histrica te Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva.

Zgrada zbog neodržavanja već dugo ima ozbiljnih problema, a i prostim je okom vidljivo da se na samom gornjem dijelu nalaze brojne pukotine. Vlasnik zgrade je država i svaki pokušaj obnove i uređenja otvara niz pitanja koja proizlaze iz neriješenih vlasničkih odnosa, poručili su ranije iz Ureda župana. Istarska županija je nebrojno puta zatražila da joj se prenese vlasništvo nad zgradom u kojoj su smješteni uredi Županije i ostalih tijela s javnim ovlastima.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini