Hommage kreativcima i kreativnosti

HAND MADE: DOGAĐAJ KOJI SE NE PROPUŠTA U pulskom Domu hrvatskih branitelja festival ručnih izrada, maštovitosti i dizajna

| Autor: Vanesa BEGIĆ
(snimio Duško Marušić Čiči)

(snimio Duško Marušić Čiči)


U organizaciji Udruge Razvoj i Lele Blekić, svojim se proizvodima predstavilo 40-ak izlagača, a ove godine zbog epidemioloških uvjeta nisu izloženi prehrambeni proizvodi, osim mednih proizvoda i nešto sitno zapakiranih proizvoda, dječji kutak je ispred samoga Doma hrvatskih branitelja, a neće biti niti puštanje lampiona u Areni

Premda se nije moglo niti očekivati da manifestacija bude poput prošlih godina jer je to u ovim uvjetima naprosto nemoguće, Hand made festival, koji je postao punoljetan, otvorio je svoja vrata istarskim kreativcima te pokojem gostu. Bit će otvoren i sutra od 9 do 20 sati u Domu hrvatskih branitelja.

gg

U organizaciji Udruge Razvoj i Lele Blekić, svojim se proizvodima predstavilo 40-ak izlagača, a ove godine zbog epidemioloških uvjeta nisu izloženi prehrambeni proizvodi, osim mednih proizvoda i nešto sitno zapakiranih proizvoda, dječji kutak je ispred samoga Doma hrvatskih branitelja, a neće biti niti puštanje lampiona u Areni.

Otvorenje je održano online, a o važnosti toga festivala virtualnim putem govorili su pulski gradonačelnik Boris Miletić iz samoizolacije, zamjenica župana Sandra Čakić Kuhar, direktorica pulske Turističke zajednice Sanja Cinkopan Korotaj i predsjednica Hrvatske gospodarske komore - Županijske komore Pula Jasna Jaklin Majetić. Svi su oni istaknuli važnost ove manifestacije za promicanje kreativnosti, poticanje malih poduzetnika, uz nadu da će se dogodine ova manifestacija održati u punom sjaju. Festival je to ručnih izrada, maštovitosti i dizajna, kao što i sam naziv kaže, onoga što vrijedne ruke i bogata mašta mogu učiniti. A u teškim, izazovnim vremenima, valja biti još kreativniji.

gg

Nakon samog virtualnog otvorenja, održana je i virtualna modna revija, gdje su novinarke nosile unikatan nakit te gdje se sav prihod od prodaje nakita daruje Udruzi Gea. Dakako, veliku ulogu u realizaciji modne revije i "spajanju" novinarki s izrađivačima nakita imala je Maja Čerljenko iz Udruge MedulinArt.

Jelena Vitasović nosila je nakit Vitrum in fabula, Barbara Vižintin Adry-Nakit, Ksenija Mezgec Joka Mashna by Petra Fabian, Tea Tidić ostvarenje Melite Premate, Nina Žufić Taft Craft, Dorina Tikvicki nakit Maje Čerljenko, Jadranka Nišević ostvarenja Tatjane Grgorović, Katja Rabar Wood U, Chiara Bilić nakit Slavice Ćosić, Tatjana Kaštelan kreacije Gordane Panić, Martina Pereša radove Marine Roce, Lina Dollar uratke Tamare Kalčić, a niže potpisana novinarka djela Olivetta, maslinovo-drvo.

gg

Ljudi na samome Hand madeu je, barem u petak u ranim jutarnjim satima bilo manje, no neke od posjetiteljica koje smo susrele na samome ulazu rekle su da je to event koji se ne propušta. Poput tradicije, makar u manjem obliku.

- Drago nam je da smo ipak uspjeli održati ovu manifestaciju, iako u manjem obimu, cijelo vrijeme u dogovoru sa Stožerom. Predstavljaju nam se razni kreativci s raznolikim proizvodima ima tu nakita, proizvoda od drva, keramike, važna je i humanitarna dimenzija same manifestacije čiji prihod ide Udruzi Gea. Ulaz je besplatan, a pozivamo sve posjetitelje da se pridržavaju epidemioloških mjera.

Branka Popov Ostojić, kreativka iz Medulina predstavila se svojim brendom Taft Craft, gdje kreira unikatan nakit, slike, skulpture za interijere i drugo. Autorica je izrazila zadovoljstvo samom činjenicom da se manifestacija održava i da ima mogućnost predstaviti dio svoga stvaralaštva, nadajući se boljim danima i vremenima.

gg

Iz Rovinja je pak obrt Ela s njihovim zanimljivim jastucima, sve po narudžbi, raznih motiva, moja i poruka, a simpatična gospođa kazala je da to "sve šiju, od početka do kraja".

Dosta je izlagača predstavljalo nakit i ukrasne predmete, a bilo je tu i prirodnih proizvoda, posebice meda, jer u ovim je vremenima važnije nego ikada očuvati imunitet.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini