Piše Borka PETROVIĆ

GRADSKA ŠTORIJA: Netko nas sabotira


U Koparskoj ulici, gdje okolne zgrade za selektiranje i bacanje smeća imaju takozvane Eko otoke, netko uporno baca krupni otpad kojemu tu nije mjesto. To je, realno gledajući, bolja opcija nego da se otpad iskrcava u prvu šumicu, kao što je to mnogima postala praksa, no ni ovo, rekli bi naši stari, ni delo.

Brdo otpada danima evoluira - najprije su se tu nalazile brojne odbačene jelke. One su pokupljene, a na njihovom mjestu iskrcan je građevinski materijal - blokovi od siporeksa. Na njih je krajem proteklog tjedna iskrcana odbačena sjedeća garnitura. Ona je pokupljena, ali siporeks je ostao.

Kako tome stati na kraj? Očito da dobar odgovor na to nema nitko, jer brda smeće nalaze se posvuda. Radnici Herculanee svako-toliko to počiste (i mi im dajemo pokoju sugestiju), no time zapravo daju povod šporkuljama da se i dalje ponašaju po istoj matrici - baci na prvi kup dok te nitko ne gleda! Budimo realni - smeće se ne materijalizira samo, njega bacamo MI -naši sugrađani, prvi susjedi, Puljani, Puležani, kako vam drago. Dok nekoga ne kazne, napretka neće biti.

Ili nas možda, kao u onoj pjesmi "Kako to", netko sabotira? Možda je za smeće u Puli (opet) kriva Vlada, možda su Srbi, a možda masoni (oni iz Bala)… Ma bit će to - nismo mi krivi, netko nas sabotira! Konstantno. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum