LIŽNJAN

Građani sudjeluju u kreiranju proračuna za narednu godinu


Od ove godine građani općine Ližnjan imaju priliku svojim prijedlozima sudjelovati u izradi proračuna svoje općine za narednu godinu putem on-line savjetovanja "PRORAČUNaj i ti!". Naime, Općina Ližnjan odlučila je u proces stvaranja Proračuna uključiti što veći broj zainteresiranih kako bi zajedno izradili što kvalitetniji prijedlog proračuna, kako s prihodovne strane, tako i ukupnih mogućih rashoda u kojima će poseban značaj i dalje imati odgojno-obrazovne i socijalne potrebe društva, poticanje kulture, sporta i razvoj civilnog društva.

Kako ističe vodstvo Općine, najveći udio u proračunu imat će postizanje boljeg komunalnog standarda kroz ulaganja u održavanje i izgradnju cjelokupne komunalne infrastrukture, od ulaganja u nerazvrstane ceste, javne i zelene površine, do ulaganja u zgrade škola i vrtića. Dodaju kako će proračun za razdoblje 2019. - 2021. godine biti u funkciji kontinuiranog poticanja društvenog i gospodarskog napretka, uvažavajući smjernice i načela održivog razvoja, te stavljajući naglasak na povećanje kvalitete i zadovoljstva lokalnog stanovništva kroz nekoliko strateških ciljeva.

Budući da je proračun općine poput kućnog budžeta te da ga u najvećoj mjeri pune porezi i prirezi građana, i Općina Ližnjan se priključila onim lokalnim samoupravama koje su u njegovo kreiranje uključile i same građane. Svi mještani koji se žele uključiti u planiranje proračuna za 2019. godinu, mogu to učiniti putem on-line savjetovanja "PRORAČUNaj i ti!" na službenim stranicama Općine Ližnjan, elektronskom poštom na adresu proracun@liznjan.hr, dostaviti ih u pismenom obliku osobno u pisarnicu Općine, ili ih uputiti poštom na adresu: Općina Ližnjan-Lisignano, Krasa 7, 52204 Ližnjan, i to do 15. listopada. (P. S.)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum