Najpopularnije odmorište Puljana

GRAD PULA SPAŠAVA FRATARSKI Od Uljanik Pomorstva u stečaju kupuje drugu polovicu tvrtke. "Jedan je od prepoznatljivih simbola Pule i omiljeno mjesto Puljana i želimo da trajno i ostane"

| Autor: Milan PAVLOVIĆ
Fratarski otok

Fratarski otok


Namjera gradske uprave je da se režim korištenja otočića ne mijenja ni ubuduće zbog čega su pokrenuli inicijativu otkupa * U planu je da Fratarski d.o.o. ubuduće održava gradske plaže od javnog interesa, prije svega Hidrobazu, Stoju i Valkane

 

Grad Pula namjerava otkupiti od Uljanik Pomorstva u stečaju 49 posto poslovnog udjela u tvrtki Fratarski, te na taj način postati stopostotni vlasnik te dosad zajedničke tvrtke.

Prijedlog je to o kojem će pulski gradski vijećnici raspravljati narednog tjedna na prijedlog gradonačelnika Borisa Miletića, međutim, radi se zapravo samo o prvom koraku i prvoj od odluka koje bi trebale omogućiti transformaciju poslovanja ovog trgovačkog društva koje je u travnju 2014. godine osnovano prvenstveno radi upravljanja otočićem Veruda, najpopularnijim ljetnim odmorištem Puljana.

Jedini vlasnik tvrtke

Društveni ugovor o osnivanju sklopljen je s Uljanikovom tvrtkom Pomorstvo, no šest godina kasnije poslovni udio Pomorstva našao se zajedno s ostalom imovinom te tvrtke u stečajnoj masi, te mora biti unovčen. Dosadašnji suvlasnici imali su sličan interes i ciljeve kad je u pitanju upravljanje Fratarskim, a namjera gradske uprave je da se režim korištenja otočića ne mijenja ni ubuduće zbog čega su pokrenuli ovu inicijativu otkupa i objedinjavanja poslovnih udjela.

- Grad Pula, kao vlasnik otoka Veruda, godinama radi na očuvanju njegove autentičnosti, prirodnog ambijenta te nastavku razvijanja i obogaćivanja otoka kao mjesta na kojemu građani provode slobodno vrijeme po prihvatljivim cijenama. Među našim sugrađanima otok Veruda poznatiji kao Fratarski otok, jedan je od prepoznatljivih simbola Pule i omiljeno mjesto boravka na otvorenom brojnih Puljana, što želimo da trajno i ostane, komentirajući ovu aktivnost kazao nam je pročelnik Ureda Grada Aleksandar Matić.

Povezane vijesti

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU
Podijeli: Facebook Twiter







Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of