Sanacija kupališta

GRAD PULA: Mol na zapadnoj strani Valkana uklonjen jer je bio jako oštećen

| Autor: Duška PALIBRK
Kupalište Valkane

Kupalište Valkane


Sredinom mjeseca bagerom je srušen mol na zapadnoj strani kupališta Valkane, što je Grad povjerio tvrtki Murgons iz Pule, koja od konca prošle godine obnavlja i mol s druge strane uvale, gdje sada grade i stepenice prema moru.

Zapadni je mol, nazovimo ga tako, razbijen i u komadićima izvučen na obalu, teškim kamionima koji su prošli po dijelu kupališta za osobe s invaliditetom. Zašto se ovaj mol ruši, a onaj preko puta sanira, iako su bili u podjednako lošem stanju i imaju li kakvih novih planova za Valkane, možda zainteresiranih koncesionara, upitali smo naručitelja radova Grad Pulu.

- Mol za zapadnoj strani Valkana bio je u izrazito lošem stanju te je postojala mogućnost da se sam uruši zbog čega smo, u sklopu redovitog održavanja pomorskog dobra, i to prvenstveno radi sigurnosti građana, krenuli u njegovo uklanjanje. Njegova obnova nije bila predviđena jer se nalazio u moru vrlo male dubine pa radi toga nije imao funkciju. Obnovljeni pak mol na istočnoj strani Valkana, između ostalog, u funkciji je ljetnih treninga mladih plivača. Što se tiče pitanja o potencijalnom koncesioniranju ove zone, u ovom trenutku nema iskazanog interesa, a uz to, ova lokacija nije ni uvrštena u Plan koncesija za tekuću godinu, odgovaraju iz gradske uprave.

Ovih dana, kažu iz Grada, sanirat će se dio obale uz srušeni mol, ako vremenske prilike ne ometu građevinare, a sve skupa koštat će 48.000 kuna plus PDV. Predstoji i sanacija obalnog zida na zapadnoj strani uvale Valkane, kojeg su u prosincu prošle godine srušili snažni udari valova. Taj dio šetnice uz more je ograđen, a iz Grada poručuju da je sanacija ovog dijela obalnog zida samo privremeno rješenje. U planu je uređenje većeg dijela obalnog zida uz druge zahvate u ovoj zoni, za što treba izraditi projektnu dokumentaciju i provesti javni natječaj za izvođača radova.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom