Potpisan ugovor

Grad Pula dodijelio 40.000 kuna Sigurnoj kući Istra

| Autor: Glas Istre
Potpisivanje ugovora

Potpisivanje ugovora


Gradonačelnik Filip Zoričić i voditeljica Sigurne kuće Istra Jadranka Černjul potpisali su danas Ugovor o dodjeli financijskih sredstava kojim je Sigurnoj kući Istra u ovoj godini dodijeljeno 40.000 kuna.

-Svjesni smo s kakvim se teškoćama Sigurna kuća Istra zasigurno nalazi u vrijeme kada sve nas očekuje neizvjesna financijska jesen, poskupljenje hrane, energenata, higijenskih potrepština. Izdvojili smo dodatna sredstva u ovoj godini koja će, vjerujem, biti od pomoći Sigurnoj kući. Nedavno sam znakovito poručio kako je moja želja da Sigurna kuća što prije bude „prazna kuća“. Međutim, itekako sam svjestan vaših povećanih potreba u ovom trenutku, kao posljedica dvogodišnje Covid pandemije koja je iza nas, ali je ostavila duboki trag, te financijske krize koja je pred nama. U Gradu Puli i u meni osobno uvijek ćete imati razumijevanje i potporu za vaš rad, rekao je gradonačelnik Filip Zoričić.

Voditeljica Sigurne kuće Jadranka Černjul tom je prigodom zahvalila Gradu Puli na dodijeljenim sredstvima dodavši kako su Sigurnoj kući u ovom trenutku itekako potrebna.
„Znamo da situacija na globalnoj razini nije najbolja zbog vala poskupljenja, od hrane do režija i svih potrepština koje su neophodne skloništu poput našeg. Ovaj ćemo novac jako dobro utrošiti“, poručila je Černjul.

Ugovorom o izravnoj dodjeli financijskih sredstava u 2022. godini Grad je Sigurnoj kući osigurao iznos od 40.000,00 kuna za podršku institucionalnom organizacijskom razvoju.

U 2022. godini Sigurnoj kući Grad Pula dosad je dodijelio 200.000,00 kuna za podršku institucionalnom i organizacijskom razvoju udruge te su ovo dodatna sredstva, kako bi se održao standard potpore.

Potpisivanju Sporazuma prisustvovala je i pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti i mlade Ivana Sokolov.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater