Na edukaciju upućena tri psihologa

Grad Labin u suradnji sa susjednim općinama planira OTVORITI PSIHOLOŠKO SAVJETOVALIŠTE ZA GRAĐANE


Planira li Grad Labin otvoriti psihološko savjetovalište, pitao je na posljednjoj sjednici labinskog gradskog vijeća Daniel Mohorović iz SDP-a, istaknuvši da je na sjednici Skupštine Istarske županije održanoj u prosincu prošle godine donesen plan za zdravlje i socijalno blagostanje Istarske županije.

Odgovarajući mu, labinska dogradonačelnica Federika Mohorović Čekada rekla je da je Labin kao jedna razvijena sredina svjesna potrebe da se na ovom području građanima omogući takva vrsta savjetovanja.

- Međutim, također smo svjesni da se za to moraju ostvariti određeni preduvjeti: prostorni, financijski i kadrovski. Grad Labin uključio se u projekt Istarske županije "Unapređenje rada savjetovališta Istre", te je tijekom 2018. godine uputio na edukaciju tri psihologa s područja Labinštine na osnaživanje budućih savjetovatelja, rekla je Mohorović Čekada.

Inače, već u ovoj godini Grad Labin kroz projekt Labin Zdravi grad osigurava u svom proračunu sredstva za rad dva defektologa u dječjem vrtiću Pjerina Verbanac i osnovnim školama Matije Vlačića i „Ivo Lola Ribar“ koji su započeli s radom početkom školske godine, a od početka školske godine ponovno je započeo s radom jednom tjedno i logoped u prostorijama Istarskih domova zdravlja – Ispostava Labin. (B. BIOČIĆ)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter