U PETAK SE OTVARA KAMP

FRATARSKI JE NAJOMILJENIJA LJETNA DESTINACIJA PULEŽANA Starosjedioci su rezervirali svoja mjesta mjesecima unaprijed!

| Autor: Duška PALIBRK
Zasad je rezervirano 70 od ukupno 250 kamp-mjesta / Cijene su ostale iste pa i "Odisej" vozi za 10 kuna u jednom smjeru (Arhiva Glasa Istre)

Zasad je rezervirano 70 od ukupno 250 kamp-mjesta / Cijene su ostale iste pa i "Odisej" vozi za 10 kuna u jednom smjeru (Arhiva Glasa Istre)


Ovog petka otvara se kamp na otoku Veruda, popularnom Fratarskom, i ostaje otvoren sve do 5. rujna.

Direktor ove gradske tvrtke Vjekoslav Jozanović kaže da zasad imaju 70-ak rezervacija, na ukupno 250 kamp-mjesta na popularnom pulskom otočiću, s tim da se na jedno mjesto mogu postaviti i dva-tri šatora.

- Većinom su to starosjedioci koji su rezervirali svoje parcele preko zime. Nešto je najava izviđačkih grupa koje tradicionalno dolaze na otok, ali se ipak osjeća puno manji interes nego prijašnjih godina. Što se tiče Puležana, interes je uvijek isti, ali će tih vanjskih grupa, većinom izviđača, biti puno manje. Fakultet za šport iz Ljubljane najavio je dolazak i ovog ljeta, ali kako im sportovi na vodi više nisu obvezan nego izborni predmet, ove godine doći će tek 15-ak studenata, umjesto 250 koliko ih je prijašnjih ljeta dolazilo tijekom čitavog kolovoza. Drugih gostiju iz inozemstva u kampu prošle godine nije bilo, ali osim Puležana, dolazili su ljudi iz čitave Hrvatske, najviše Zagrepčani i Riječani koji su čuli za Fratarski, kaže Jozanović.

Brod "Odisej", među Puljanima poznatiji kao "Danica", od petka vozi po standardnom rasporedu, s polaskom s Bunarine svakog punog sata, od 9 do 21, i povratkom s otoka 15 minuta kasnije. Cijene su ostale na razini prošlih godina: brodska karta je 10 kuna u jednom smjeru, a noć kampiranja je 20 kuna za šator i 20 kuna za osobu. Direktor Jozanović se nada ove godine "pravom" Ljetu na Fratarskom sa svim tradicionalnim programima, prvenstveno glazbenim i filmskim, što će, naravno, ovisiti o epidemiološkoj situaciji.

- Još smo u izradi programa za Ljeto na Fratarskom, koje kreće 15. srpnja. Prvo je suradnja s Pula Film Festivalom za program Film na šugamanu, koji je već tradicionalan, zatim Grilijada, natjecanje u pripremi roštilja koje je lani jedino i održano, te koncerti vikendom i za kraj sezone turnir u mješovitog odbojci. Nadamo se da ćemo to ove godine moći organizirati. Dječji ljetni sportski kamp koji se održava tijekom srpnja u organizaciji Sportske zajednice grada Pule još uvijek je upitan radi epidemioloških mjera, kaže Jozanović.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum