VEČERAS (20 SATI) HRVATSKA - ENGLESKA

FORUM SPREMAN, LUDILO DOZVOLJENO Puljani uvjereni u POBJEDU I FINALE


Navijačka groznica trese Pulu, svi se pripremaju za večerašnju utakmicu. Čak i turisti hodaju gradom u majicama s Modrićevim ili Rakitićevim prezimenom. Jučer je u Pulu avionima došlo oko 700 Engleza koji su ranije bukirali godišnji odmor. Oni će gledati utakmicu među Hrvatima i cijeloj priči dati posebnu draž

 

Navijačka groznica trese ulice najvećeg grada u Istri. Svi se pripremaju za večerašnju polufinalnu utakmicu u kojoj Hrvatska dočekuje reprezentaciju Engleske. Euforija je na vrhuncu, osjeti se u svakom razgovoru, na svakoj kavi ili pivu, u autobusu i liftu, na trgovima i ulicama, balkonima i vrtovima, benzinskim stanicama i šoping centrima.

Nestrpljivo se iščekuje prvi zvižduk sa stadiona Lužnjiki u Moskvi. Pula je, možemo reći, u potpunosti skockana za, mnogi vjeruju, pobjedničko slavlje. Nogomet je zadnjih dana tema skoro svake izgovorene rečenice. Nitko nije imun na uspjeh Vatrenih. Dok cijene ulaznica za tri tisuće kilometara udaljen susret dostižu astronomskih 1.000 eura, pulski kafići i restorani nude prijenose na doslovno svakom koraku, čipsa na kile te pivo u potocima.

Ovo je najveći nogometni, a s obzirom na popularnost te igre, vjerojatno i najveći sportski uspjeh Hrvatske u povijesti, uz polufinale SP-a 1998. u Francuskoj. Tada su Vatreni poveli pa dobili dva gola i ispali, sada se svi nadaju da će Hrvatska ući u povijesno finale.

Najvažnija stvar

Srčane navijače nije teško izdvojiti iz mase. Prepoznat ćete ih po rekvizitima. Marinka Dragičevića opazili smo u kultnom Uliksu s navijačkom narukvicom na ruci. On će, kako kaže, derbi pratiti od kuće, a siguran je u pobjedu Dalićevih ratnika.

"Idemo do finala. Dobit ćemo 2:1. Zadnje dvije utakmice su bile teške i napete. Mislim da ću morati popiti i tabletu za smirenje", kazao nam je. Hrvatska je favorit, složni su Puljani.

(PIŠU Danijela BAŠIĆ PALKOVIĆ i Chiara BILIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM I ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter