JOŠ JEDAN U UTRCI

Filip Zoričić ipak će se kandidirati za gradonačelnika Pule. UZ SEBE JE OKUPIO I NEKA POZNATA IMENA

| Autor: Marcello ROSANDA
Filip Zoričić

Filip Zoričić


Ravnatelj pulske Gimnazije Filip Zoričić, prema neslužbenim informacijama do kojih je došao naš list, spreman je istaknuti svoju kandidaturu za gradonačelnika Pule. Potvrda je to njegovih višemjesečnih očitih iskazivanja političke ambicije, popraćena i čestim pojavljivanjem u medijima.

Nakon mnogobrojnih razgovora i pregovora s pojedinim strankama i svojevremenog aktivnog djelovanja u Ladonji, Filip Zoričić bit će novi, jedan od mnogih, kandidata za pulskog gradonačelnika, ali i predvodnik nezavisne liste za pulsko Gradsko vijeće. Za njegovu zamjenicu spominje se doktorica Ivona Močenić, inače neuropedijatrica u pulskoj Općoj bolnici.

U ponedjeljak 12. travnja na pulskoj Karolini Zoričić i njegovi suradnici će, doznajemo, održati tiskovnu konferenciju na kojoj će objaviti kandidaturu i otkriti konačnu postavu nezavisne liste građana za nadolazeće lokalne izbore. Županijske liste gotovo sigurno neće biti.

Baza njegove nezavisne liste je, očekivano, kvart Stari grad, ali i naselje Štinjan, a od zvučnijih imena s liste možemo izdvojiti pulskog profesora Vita Paoletića, ravnatelja medicinske škole Ivana Žagara te poznatog košarkaša Sandra Nicevića. Bit će to, saznajemo, šarolika grupa mlađih i politički neiskusnih građana različitih profesija, od liječnika, arhitekata i inženjera do ekonomista i poduzetnika. Za očekivati je da bi se lista mogla dodatno popuniti pojedincima aktivnim u Mjesnom odboru Stari Grad u kojem je Zoričić kao vijećnik prisutan već drugi mandat.

Cilj im je ući sa što više mandata u pulsko Gradsko vijeće i ponuditi drugačiju politiku. Konkretan program još je u izradi, no saznajemo da su neke od važnijih stavki izgradnja centra za mlade na otvorenom i zatvorenom, nova strategija razvoja sporta te - pulski gradski muzej.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of