ZAVRŠNICA

Festival bošnjačke kulture u Istri: VESELO U ZNAKU PJESME I PLESA

| Autor: Mladen RADIĆ

Posjetitelji su uživali u pjesmi, plesu i kulinarskim specijalitetima iz domaće radinosti, a bila je to i prilika da se nauči nešto o narodnim običajima i tradiciji Bosne

 

Veselo je bilo preksinoć u hotelu Park Plaza Histria gdje se održala završna svečanost 14. Festivala bošnjačke kulture u Istri u organizaciji Nacionalne zajednice Bošnjaka u Istri. Bila je to prilika da se uživa u pjesmi, plesu i kulinarskim specijalitetima iz domaće radinosti, ali i da se nauči nešto o narodnim običajima i tradiciji, ne samo Bosne. Preksinoć su tako nastupili članovi KUD-a Sanski biseri iz Sanskog Mosta kojeg vodi Mirza Džamastagić, a predstavili su se s više plesova u prekrasnim narodnim nošnjama. Bio je tu i zbor Bulbuli iz Zagreba kojim je dirigirao Ismet Kurtović te ženski pjevački zbor Sevde iz Siska praćen instrumentalnim sastavom Odiseja iz Siska. Publika je otpočetka uživala, neki bi bili vrlo rado zaplesali za što su dobili priliku kada je na red došlo kolo u koje su se mogli uključiti.

Svečanost su uveličali i brojni uzvanici među kojima je bila zamjenica župana Istarske županije Giuseppina Rajko koja je pozdravila prisutne dok se u ime Savjeta za nacionalne manjine Republike Hrvatske obratila Mirjana Galo koja se organizatorima zahvalila što obogaćuju ovaj grad.

- Trudili smo se napraviti program s kojim ćete biti zadovoljni, rekao je predsjednik Nacionalne zajednice Bošnjaka u Istri Senad Pršić koji se zahvalio svima koji podržavaju manifestaciju.

Kroz bogat program vodila je Nermina Mezulić koja je podsjetila da NZBI djeluje 24 godine, a programi koje organizira, poput ovog, usmjereni su na očuvanje tradicije i baštine.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter