PETICIJA PULSKIH PODUZETNIKA

EDA MILIČIĆ IZ SALONA MARIJA: "Dobili smo uplatnicu da platimo spomeničku rentu. I to me iznerviralo". IVAN UDOVIĆ IZ RESTORANA FORUM: "Neka traže druge najmoprimce, iz Njemačke"

| Autor: Lara BAGAR
forum, peticija, ugostitelji

forum, peticija, ugostitelji


"Dobili smo uplatnicu da platimo spomeničku rentu. I to me iznerviralo. Žalila sam se gradu. Odgovor je bio da je uplatnica poslana i da se tu ne može ništa. Na samom početku su izašli u susret. Treći mjesec smo platili pola najma, a četvrti jednu kunu, poslije toga sve plaćamo po starom. Ja sam zvala u šestom mjesecu i nisam mogla vjerovati da u ovoj situaciji plaćamo puni najam. Mislila sam da je to greška, a nadležna mi je rekla 'pa gospođo, moramo i mi od nečega živjeti. Kako ste vi mislili da nećete plaćati najam'", ogorčena je Eda Miličić iz salona "Marija" u Ulici Sergijevaca.

Eda je među pulskim poduzetnicima koji su danas na Forumu potpisali peticiju tražeći da im Grad Pula smanji najam za 70 posto, kao i da ih oslobodi plaćanja nekih davanja.  

Među njima je i Ivan Udović iz restorana Forum koji kaže da su financijski na koljenima - svi.

"Mi smo svi u istoj situaciji. Nije da ne želimo plaćati Gradu, mi ne možemo platiti, bez obzira na njihove odluke. To znači da ćemo gradu predati prostore i oni neka traže neke druge najmoprimce. Ne znam odakle - iz Njemačke, Francuske, a to opet ne bi bilo fer prema nama koji smo tu 20, 30, 40 godina i uredno smo dugovanja platili prema državi, gradu i županiji. Ono što smo zarađivali smo iz godine u godinu ulagali, tako da nemamo nekih zaliha novaca da vadimo iz crnih fondova jer smo zbog poboljšanja ponude turistima od kojih živimo, konstanto ulagali i sa svakom sezonom investirano vratili. Nas je sada, kao i ostatak svijeta, to iznenadilo. Bez obzira koje odluke donesu, mi nemamo novaca. To je vrlo važno", zabrinuto će Ivančić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini