USUSRET SVJETSKOM DANU TURIZMA

Digitalizacija vrijedna 40 milijuna kuna, CAPPELLI: Internet je postao platforma za odabir destinacije


"Turizam i digitalna transformacija" ovogodišnja je tema Svjetskog dana turizma koji se obilježava 27. rujna. Za digitalnu transformaciju turizma priprema se i Hrvatska. Riječ je o projektu "Hrvatski digitalni turizam: e-turizam" koji je vrijedan 40 milijuna kuna i jače će povezati korisnike i javnu upravu u turizmu skraćivanjem vremena za obradu zahtjeva građana, smanjenjem troškova javnih usluga, ažurnijim pružanjem turističkih informacija i e-usluga. Projekt će se provoditi u više faza te će novorazvijenim javnim e-uslugama, među kojima je i međunarodno nagrađen sustav za odjavu i prijavu gostiju eVisitor, povezati rad tijela javne uprave u integriran državni informacijski sustav.

- Svijet se danas može u svakom trenutku vidjeti na dlanu. Današnji turisti traže nove doživljaje, internet je postao platforma za odabir destinacije, pretraživanje ponuda i stvaranje iskustava, ali su isto tako inovacije i digitalizacija postale važan dio poslovanja svakog turističkog sustava. Svjesni važnosti digitalne transformacije krenuli smo u projekt "Hrvatski digitalni turizam" kroz koji ćemo naš sustav učiniti još efikasnijim i povezanijim. Želja nam je biti ne samo jedna od najpopularnijih turističkih destinacija, već i lider u turističkim inovacijama, kaže ministar turizma Gari Cappelli.

Direktor HTZ-a Kristjan Staničić podsjeća da je sustav eVisitor početkom godine osvojio treću nagradu UNWTO-a u kategoriji turističkih inovacija i tehnologije. "Veliko je to međunarodno priznanje za hrvatski turizam, dokaz da smo prepoznati kao jedan od lidera u turističkoj industriji svijeta te da svojim znanjem namećemo globalne trendove. Projekt 'Hrvatski digitalni turizam' cjelokupni naš turistički sustav podići će na još višu razinu učinkovitosti, a nadam se i mnogim kolegama iz drugih zemalja poslužiti kao primjer dobre prakse", zaključio je Staničić.

Svjetski dan turizma obilježit će se diljem Hrvatske prezentacijama digitalnih tehnologija u turizmu, a središnja proslava održat će se u Budimpešti. (D. P.)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum