ČELNIK IDS-a PULE

DEKOVIĆ: Ivana Mohorović već danas mora podnijeti ostavku

| Autor: Marcello ROSANDA
Elena Puh Belci i Daniel Deković

Elena Puh Belci i Daniel Deković


Daniel Deković, predsjednik IDS-a Pule, rekao je danas na pressici posvećenoj mogućem sukobu interesa vijećnice Ivane Mohorović sa liste Filipa Zoričića, da je Mohorović sama sebi uskočila u usta.

- Zoričić je jučer za jedan portal izjavio da se ona sasvim ogradila od rasprave na tu temu, a ona je za drugi medij rekla... odnosno uspjeli smo vidjeti da je žustro lobirala da se donese odluka pa da tvrtka njezinog supruga zaradi nekoliko milijuna kuna. Zoričić i Mohorović se služe ne znam kakvim verbalnim akrobacijama, ali to je školski primjer sukoba interesa i pogodovanja pojedincima po političkom ključu. To je ozbiljna afera koja je vidljiva iz aviona i ako je gradonačelnik Zoričić završio čitati Maloga princa, ja bi mu savjetovao da počne čitati Zakon o sukobu interesa, rekao je Deković.

Dodao je da su oni iz IDS-a zato stava da Mohorović već danas mora ponuditi ostavku na mjesto vijećnice.

- Njezina upletenost u ovom slučaju ne miriše na dobro. U sportskom žargonu, ovo je direktno isključenje. To nije na čast vijećnicima Filipa Zoričića koji šute, a nakon ove posljednje laži i mutnih poslova pitam se možemo li uopće vjerovati Zoričiću. Dok Zoričić više drž'te lopova, njegova vijećnica želi spremiti u džep tri milijuna kuna, rekao je Deković.

Zanimljivo, čelnik pulskog IDS-a rekao je na pressici i da će možda ući u Vijeće jako brzo te da su o tome u tijeku pregovori.

Na pitanje da komentira sporni projekt Max Stoja, Deković je rekao da je taj projekt dobar za Stoju, ali ne na ovakav šporak način.

Na pitanje hoće li IDS podržati projekte Nezavisne liste Filipa Zoričića, koja, podsjetimo, ima velikih problema u vlastitoj koaliciji, Deković je rekao da "svi moramo težiti napretku grada".

- Zato smo izabrani. Dali smo im malo prostora. Danas smo ovdje i ukazivat ćemo na propuste. Zoričić kaže da mu ni mater ne bi glasala za IDS, ali da mu je mater u IDS-u bio bi malo kulturniji. Mi se ne bojimo razgovarati. Neka dođe ovdje sjesti s nama za stol, rekao je Deković.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater