SAZNAJEMO

DANIEL DEKOVIĆ ULAZI U GRADSKO VIJEĆE GRADA PULE

| Autor: Marcello ROSANDA
Daniel Deković

Daniel Deković


Kako je i najavio, predsjednik IDS-a Pule Daniel Deković ući će u Gradsko vijeće.

Kako saznajemo, Deković će u Vijeće ući umjesto Miodraga Čerine, koji se povlači iz zdravstvenih razloga.

Posljednjih tjedana Deković je značajno pojačao svoju aktivnost, nakon što je šest mjeseci kao predsjednik pulske podružnice IDS-a praktički šutio. Rekao je da je to zato što je htio dati malo mira novoj vlasti.

A kad je prestao davati mir, počeo je rat. Posljednjih dana Deković je insistirao na priči oko mogućeg sukoba interesa Ivane Mohorović, vijećnice sa liste Filipa Zoričića, pozivajući je da podnese ostavku. No ona je to odbila branivši se da nije bila u sukobu interesa zbog toga što tvrtka njenog supruga Metrocubo radi na projektu Max Stoja, o kojem odlučuje Gradsko vijeće.

Ulaskom u Vijeće Deković se očito želi nametnuti kao vođa pulskog IDS-a, što je uloga koju je do sada uglavnom obnašao Marin Lerotić, također vijećnik i saborski zastupnik te stranke.

IDS u Vijeću, inače, ima osam vijećnika i pojedinačno je najjača opcija.

"U Gradsko vijeće ulazim kao vijećnik koalicije IDS - ISU - Zeleni umjesto kolege Miodraga Čerine. Smatramo to logičnim potezom, obzirom na poziciju koju obnašam u pulskom IDS-u. Čerina ostaje, naravno, dio našeg tima te će, kao i dosad, nastaviti značajno doprinositi radu pulske podružnice kao član predsjedništva pulskog IDS-a", kaže Deković.  

Što se tiče njegovog budućeg angažmana u Gradskom vijeću, želja mu je, tvrdi, da Pula dobije još jaču i energičniju oporbu, koja neće djelovati destruktivno, već kao svojevrsni korektiv vlasti te uvijek i samo na korist zajednice.

"Uostalom, recentna zbivanja na pulskoj političkoj sceni jasno pokazuju koliko je važno da rad vladajućih bude pomno nadziran", napominje Deković.

Čerina je inače bio ravnatelj Ekonomske škole u Puli, pa je potom obnašao važne funkcije, kao što je pročelnik u Gradu Puli. Devet godina bio je pročelnik Kabineta župana Istarske županije te naposlijetku zamjenik župana. Trenutačno je ravnatelj Studentskog centra Pula. 

Daniel Deković

Miodrag Čerina

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum