PROBLEMI SE NASTAVLJAJU

Čitavo desetljeće Grad Pula ne uspijeva ući u svoje vlasništvo, parcelu i sklonište na Punti NA ILEGALNO ZAUZETOJ PARCELI NIKNULA OGRADA PA LJUDI NE MOGU DO SVOJIH KUĆA I GARAŽA!

Kesić je sada, obavijestili su nas uznemireni susjedi, ulaz na gradsku parcelu zatvorio metalnom ogradom i s ponosom na nju napisao: Ivan Kesić, Monte Giro 3, 52100 Pula. Adresu je, naime, "ukrao" od gospođe koja živi u obližnjoj kući, a koja radi ove ograde mora drugim putem do svog vlasništva. Ni na to ne reagiraju ni Grad, ni komunalci, ni policija

| Autor: Borka PETROVIĆ
(Snimio Dejan Štifanić)

(Snimio Dejan Štifanić)


Kada smo, prije nekoliko mjeseci, ponovno pisali o uzurpiranju gradske parcele i skloništa na Punti, na kojoj se već godinama taloži smeće, iz Grada Pule su nam odgovorili da je postupak vraćanja nelegalno zauzete imovine pokrenut i da će se rasprava na sudu održati u ožujku. Zanimalo nas je što je na raspravi zaključeno, ali i što je s obećanjem ovdašnjim stanarima da će se ruglo u centru grada napokon počistiti.

Zazidani prozor

- Stiže sve toplije vrijeme, a ništa nije počišćeno! Strah nas je požara, a znamo da nas sada očekuju i smrad, navale žohara i štakora. Čim dođe proljeće i topliji dana, ovdje se počne skupljati veći broj beskućnika koji su prošlih godina urinirali posvuda i vršili nuždu u velike kante ispod mog prozora u spavaćoj sobi, priča nam jedna od susjeda koja je zbog toga bila prisiljena taj prozor zazidati! Kao i ostali susjedi, ni ona već godinama ne može od smeća proći do svoje garaže, mada uredno plaćaju sve što treba.

Iz Grada navode da se ročište za objavu presude po ovom predmetu trebalo održati prošlog tjedna, ali se zbog okolnosti s korona-virusom moralo odgoditi.

- Što se tiče čišćenja, u tijeku je upravni postupak sukladno Odluci o komunalnom redu i po okončanju toga otpad će biti uklonjen s lokacije, navode iz gradske uprave.

Podsjetimo, na ovoj gradskoj parceli više od desetljeća nelegalno živi Ivan Kesić koji nam je, kada smo 2018. godine prvi put pisali o ovom slučaju, priznao da drugim beskućnicima naplaćuje spavanje u bunkeru i sklepanoj drvenoj kućici ispred njega. Na to su nas upozorili beskućnici koje je izbacio iz prostora nakon što mu više nisu mogli plaćati "najam" koji je poskupio.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini