PACKAGING OF THE WORLD

CHIAVALON MASLINOVA ULJA U UGLEDNOM DRUŠTVU svjetskih dizajnerskih marki


Na izmaku 2018. godine portal Packaging of the World uvrstio je dizajn pakiranja Chiavalon maslinovog ulja, autorskog tima Bruketa&Žinić&Grey, među najbolje dizajnirane ambalaže godine. Packaging od the World u proteklih je deset godina postojanja prerastao u jedan od vodećih svjetskih blogova posvećenih dizajnu ambalaže, a projekte koje objavljuju mjesečno pogleda oko milijun čitatelja.

- Naša obitelj htjela je snažnije komunicirati porijeklo svojih maslinovih ulja i spoj tradicije, suvremene tehnologije i umjetnosti svoje proizvodnje, istaknuo je Tedi Chiavalon.

Naveo je da "posebno izdanje ambalaže Chiavalon maslinovog ulja inspirirano upravo tradicionalnom arhitekturom i umjetnošću u Istri, filmom, glazbom i vodnjanskim muralima, spajajući povijesno i suvremeno nasljeđe".

Chiavalon je osim toga jedino ulje na svijetu i jedini projekt iz regije nagrađen na natjecanju WorldStar. Riječ je o natjecanju koje postoji od 1970., a organizira ga World Packaging Organisation osnovana 1968. u Tokiju. Ove je put na natjecanju je sudjelovalo 35 zemalja, a među nagrađenima su Coca-Cola, Pepsi, Sony, LG, Dove i Tetra Pak.

Chiavalon pakiranje ovime je dobilo pet priznanja, odnosno tri na međunarodnoj razini. Do sada je osvojio hrvatsku nagradu Cropak za najbolji dizajn ambalaže u cjelini, zatim je selektiran za izložbu hrvatskog dizajna te je osvojio Hiiibrand nagradu za brend dizajn u Kini.(V. BEGIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum