TUŽNA PRIČA

BIVŠEG PULSKOG PROFESORA KOJI POSLJEDNJIH GODINA UGLAVNOM ŽIVI KAO BESKUĆNIK, ZADESILA NOVA TRAGEDIJA Iako je teško bolestan i nemoćan, te bez sigurnog krova nad glavom, ne želi da ga se smjesti u neku instituciju "PO CIJENU ŽIVOTA, NEĆU NAPUSTITI SVOG MEDU"

Žudi za smještajem u neku udomiteljsku obitelj koja bi se brinula o njemu, ali i prihvatila njegovog psa Medu. Tu bi opciju, kako veli, platio koliko može

| Autor: Borka PETROVIĆ
Mladen Stančir sa svojim psom Medom, snimljen u lipnju ove godine (Snimila Mirjana Vermezović Ivanović)

Mladen Stančir sa svojim psom Medom, snimljen u lipnju ove godine (Snimila Mirjana Vermezović Ivanović)


U redakciju nam je stigla informacija da je Mladen Stančir, nekadašnji profesor u Lipi i već desetak godina povremeno beskućnik, čiju smo priču nedavno prenijeli i na ovim stranicama, imao jak moždani udar te da je prije par dana, nemoćan i bolestan, vraćen iz bolnice u svoje prebivalište, "šupu na rivi".

- Mislim da to nije human postupak s obzirom da se o njemu nema ili neće nitko brinuti. Ja sam stopostotni invalid tako da mu zaista ništa ne mogu pomoći. Tko god ga je otpustio iz bolnice nije normalan jer se tako ne bi trebali ponašati ni sa psima, a kamoli s ljudima, piše nam zabrinuti Puljanin koji nije htio da ga imenujemo.

Kako neslužbeno saznajemo, Mladenu Stančiru je nakon izlaska iz bolnice ponuđena pomoć. Mogao je na mjesec dana biti smješten u stacionaru Istarskih domova zdravlja, dok se ne oporavi; ponuđeno mu je i liječenje na Rabu, ali na to nije pristao, pa su mu našli hitni smještaj u Domu za starije osobe u Ogulinu, gdje je jedino bilo mjesta.

- Mladen Stančir je, u dogovoru s bolnicom i nakon otpuštanja iz nje, smješten rješenjem pulskog Centra za socijalnu skrb u Dom za starije i nemoćne osobe "Biskup Srećko Badurina" u Ogulinu. Tamo je proveo tjedan dana te je na vlastitu inicijativu otpušten iz Doma i dovezen u Pulu na adresu stanovanja, doznajemo iz Centra za socijalnu skrb.

Stančir nam je potvrdio da je odbio smještaj u domu za stare i nemoćne, jer on "nije star i tamo bi sigurno umro".

- Sam sam, gore nego pas, nepokretan, pužem po podu, ali ne idem u dom, bio je jasan Stančir dodajući da pod cijenu života neće pustiti svog psa Medu.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater