"Slušamo rukama"

U utorak u Domu hrvatskih branitelja dobrotvorni koncert za Udrugu gluhih i nagluhih

| Autor: Jelena Milović
(Snimila: Jelena Milović)

(Snimila: Jelena Milović)


Pod nazivom "Slušamo rukama" u utorak, 18. lipnja s početkom u 20 sati u Domu hrvatskih branitelja, održat će se dobrotvorni koncert za Udrugu gluhih i nagluhih Istarske županije, koji oorganiziraju Inner Wheel klub Pula i Glazbena škola Ivana Matetića Ronjgova Pula. Riječ je o 24. koncertu u nizu Inner Wheel Klub-a Pula, čija krovna organizacija ove godine obilježava veliku obljetnicu - 100 godina postojanja.

- Sav prihod koji ćemo tim putem ostvariti, a zahvaljujući i donacijama, uplatit ćemo u korist Udruge gluhih i nagluhih osoba IŽ. Naš klub već 24 godine vrlo intenzivno djeluje u našem gradu, a pripadamo velikoj međunarodnoj humanitarnoj organizaciji koja ima više od 100 tisuća članova po cijelom svijetu. Sva sredstva koja prikupljamo ovakvim organizacijama namijenjena su potrebitima u našem gradu i u širem lokalnom okruženju, a po potrebi se uključujemo u međunarodne humanitarne organizacije, rekla nam je predsjednica kluba Renata Šamo i pritom napomenula da su kroz sve te godine prikupili preko 181 tisuće eura kroz donacije, a gotovo 129 tisuća eura upravo na ovakvim koncertima.

- U programu će ovog utorka nastupiti učenici od osme do 18 godine živote te pokazati svoje vještine. Sudjelovat će stotinjak njih, kao solisti ili ansambli, a stižu nam i prijatelji iz Glazbenih škola: Rijeke, Zagreba, Samobora i Osijeka, najavila je ravnateljica Glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova Pula, Romana Vuksan Zuban.

Donacije će se prikupljati u vidu donatorske kutije te će poslužiti za obnovu prostorija i omogućavanja boljih uvjeta za aktivnosti članova ove Udruge.

- Financiramo se uglavnom iz projekata, ali oni su strogo namjenski i nisu namijenjeni za uređenje prostora. Uredit ćemo parket, zidove, elektriku, sve kako bi boravak bio čim ugodniji, pojasnila je njihova tajnica Alma Zulim, a sve zajedno pozvale su građane da se odazovu ovoj hvalevrijednoj akciji i iznimnom glazbenom događaju. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter